Energy management för all energiutrustning, oavsett fabrikat

Tillsammans med Omnio har ABB tagit fram en gemensam molnbaserad lösning för att visualisera energidata från tusentals olika elektrifieringsprodukter, oavsett fabrikat.

ABB har inlett ett partnersamarbete med Omnio, ett start-up-företag inom datahantering, för att erbjuda heltäckande övervakning över alla kraftdistributionssystem för lågspänning.

Med Omnios teknik för harmonisering kan data från icke-ABB-system nu tolkas och visualiseras på samma sätt som från ABB-produkter med hjälp av ABB AbilityTM Energy and Asset Manager. Oavsett tillverkare eller modell säkerställs integrering för tusentals tredjepartsenheter, inklusive brytare och energimätare.

Mikkel Sørensen, VD för Omnio kommenterar: ”Omnio grundades utifrån visionen att använda sig av alla miljö- och kostnadsfördelar som industriellt IoT utlovar, genom att göra det snabbt och enkelt att koppla ihop alla enheter och få in förenade data i tillämpningar. Vi är stolta över att samarbeta med ABB och använda Omnio Edge för att utöka de starka funktionerna i ABB Ability Energy and Asset Manager till så många enheter som möjligt, för att förverkliga vår vision.”

Med det nya partnerskapet kan tredjepartsenheter snabbt och enkelt anslutas till Energy and Asset Manager, utan behov av manuell integrering av enheter, som ofta kan vara komplex, tidskrävande och dyr.

Andrea Temporiti, chef för Digital för ABB Electrification, förklarar: ”När det först kom ut på marknaden användes ABB Ability Energy and Asset Manager uteslutande för att samla in och översätta data från ABB-system. Vi ville erbjuda en lösning som skulle ge kunder större anslutningsmöjligheter och flexibilitet, utan att behöva låsas till olika IoT-leverantörer.

Som svar på det slog vi oss ihop med Omnio, som vann vår tävling Synerleap Startup Challenge 2019, för att bredda funktionerna hos vår Energy and Asset Manager, så att den kan översätta och kommunicera data från icke-ABB-produkter. Det gör det möjligt att enkelt täcka och ansluta en mängd olika produkter.

I slutänden ger det användare en fullständig översikt över deras anläggningar och möjliggör mer effektiva energibesparingar och möjligheten att skala upp system snabbt och enkelt när verksamheten växer. Genom att vi förenar både ABB- och tusentals icke-ABB-system i den här enda molnbaserade dataövervakningsplattformen gör det mer strömlinjeformat att optimera och styra energiförbrukning."

Integreringsbiblioteket för tredjepartssystem gjordes tillgängligt för kunder med början den 15 oktober 2021 genom driftsättningsverktyget i ABB Ability Energy and Asset Manager.

SynerLeap är ABB:s nav för innovationsutveckling för nyetablerade företag, som har till syfte att skapa ett ekosystem där ABB kan använda och ge mindre teknikföretag möjlighet att växa och expandera inom områden som industriell digitalisering.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp