Jultomten reser elektriskt!

Jultomten reser elektriskt!


Tack vare ett samarbete med ABB, Coca-Cola och Volvo Lastvagnar kan jultomten lämna julhälsningar i Italien med en helelektrisk lastbil.

ABB:s laddstationer är en del av landets laddningsinfrastruktur som kommer att driva Coca-Colas jullastbil när den färdas från norra till södra Italien för att visa upp att elfordon kan vara pålitliga och hållbara transportalternativ.

Som en del av Magic Tour Coca-Cola kommer den första 100 procent elektriska Coca-Cola-lastbilen att köra 1 300 km från den 7 till den 20 december, med stopp i Milano, Bergamo, Neapel och Catania. Den toppmoderna, helt eldrivna Volvolastbilen kommer även att stanna vid ABB:s anläggningar för att ladda på ett hållbart sätt: laddad med energi som kommer från 100 procent förnybara källor som har drivit alla ABB:s anläggningar i Italien sedan 2019.

Volvo FL Electric, som valts för sin tystnad och mångsidighet i stadsmiljö samt för sin manövrerbarhet och smidighet vid körning, är perfekt för snabb leverans av julklappar upp till 16,7 ton, tack vare en effekt på 200 kW (motsvarande 272 hk) som tillhandahålls av de fyra batterierna som levererar 265 kWh.

Coca-Colas jullastbil kommer att använda olika laddtekniker - från den snabbaste tillgängliga i världen idag, som ABB tillverkar i sin italienska fabrik i Valdarno för den globala marknaden, till snabbladdare och väggboxar som kan ladda elbilar vid långa stopp, vanligtvis på natten.

ABB kommer att donera två laddningsstationer till lokala kommuner där Magic Tour stannar för att stödja deras övergång till hållbara transporter. Initiativet är en väsentlig del av ABB:s engagemang till sin hållbarhetsstrategi 2030, som kräver en global övergång till minskade utsläpp genom införande av förnybar energi, förbättringar av energieffektiviteten på plats och fullständig elektrifiering av ABB:s fordonsflotta, som nu omfattar mer än 10 000 fordon. Vid sidan av detta åtagande finns målet att hjälpa kunder att minska sina utsläpp med 100 megaton koldioxid per år - vilket motsvarar att ta bort 30 miljoner bilar med förbränningsmotorer från vägarna.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp