ABB expanderar sin anläggning för Installation Products i Kanada

ABB expanderar sin anläggning för Installation Products i Kanada

  • Investeringar på 16 miljoner CAD skapar över 60 nya jobb
  • Expansionen av anläggningen kommer att dubblera produktionen av formsprutningslösningar för plaster
  • Ökad produktionskapacitet kommer bättre kunna möta Kanadas växande efterfrågan på säkra, smarta och hållbara elektrifieringslösningar

ABB investerar 16 miljoner CAD i tillverknings­anläggningen för divisionen Installation Products i Pointe-Claire i Kanada. Detta gör det möjligt att utöka produktionskapaciteten för att möta de växande behoven hos kunder tvärs över landet

”ABB:s investering ingår i en femårsstrategi för att integrera nya digitala processer och automation i våra verksamheter”, säger Matthias Heilmann, chef för ABB:s division Installation Products. ”Med vårt kundorienterade fokus kan vi ytterligare utveckla våra produkter och tillverkningsmöjligheter för att möta de specifika behoven på den kanadensiska marknaden.”

Expanderingen kommer att skapa över 60 heltidsjobb i den uppgraderade 75 000 kvadratmeter stora anläggningen för att leverera de kända kanadensiska varumärkena som produceras av ABB:s Pointe-Claire-anläggning. Dessa inkluderar Marrette® kontaktdon, NuTek®-serien av icke-metalliska termoplastlådor och Snap-it® plastbeslag. Vid anläggningen tillverkas också Carlon® PVC-produkter och andra komponenter som används i ett antal olika produktlinjer som tillverkas i Kanada.

"Med de nya teammedlemmarna kommer anläggningen att kunna driva flera produktlinjer och skift för att möta den ökande efterfrågan på säkra, smarta och hållbara elektriska lösningar för industriella, kommersiella och bostadsrelaterade tillämpningar", säger Alain Quintal, Vice President och General Manager för ABB:s division Installation Products i Kanada. "ABB har varit verkat i det här samhället i nästan hundra år och har åtagit sig att fortsätta sitt starka arv som en pålitlig industripartner och en föredragen arbetsgivare.”

ABB:s stora framgångar i Kanada sträcker sig över mer än 100 år. Det kanadensiska huvudkontoret i Montreal har 3 000 skickliga medarbetare som driver ABB:s framgångar på 32 anläggningar tvärs över hela landet.

ABB:s division Installation Products, tidigare Thomas & Betts, ingår i affärsområdet Electrification och är global ledare inom design, tillverkning och marknadsföring av produkter som används för att hantera uppkoppling, skydd och distribution av elkraft i tillämpningar som industri, bygg och energibolag. ABB Installation Products har över 200 000 produkter under fler än 38 premiumvarumärken och lösningarna återfinns överallt där elektricitet används.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 15 december 2021, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp