ABB Sentry säkerhetsreläer med push-in-anslutning förkortar installationstiden med 50 procent

ABB Sentry säkerhetsreläer med push-in-anslutning förkortar installationstiden med 50 procent

ABB har utökat sitt populära sortiment av Sentry säkerhetsreläer.

Serien inkluderar nu även reläer med push-in-anslutning för snabbare och effektivare installation som inte kräver några verktyg.

De nya verktygsfria reläterminalerna minskar installationstiden med 50 procent jämfört med vanliga fjäderplintar, och de förbättrar kvaliteten på elektriska anslutningar genom att eliminera risken för mänskliga fel vid installation och underhåll.

Installera push-in-reläer dubbelt så snabbt som traditionella alternativ

De avtagbara terminalblocken gör anslutningar och byten snabbare för att spara in värdefull tid och arbetskostnader vid installation. Reläterminalerna är konstruerade för att hantera både rigida kablar och kablar med ändhylsor och båda alternativen kan tryckas in i terminalen för hand.

Kraftfulla reläkontakter kan ansluta laster upp till 6 A och förenkla installationen då man slipper använda ett hjälprelä. ABB:s Sentry säkerhetsreläer med push-in är också enkla att ställa in för manuell eller automatisk återställning med hjälp av den lättåtkomliga switchen.

Bättre kabelanslutning garanteras

Reläer med traditionella terminaler kräver en skruvmejsel under installationen. Detta kostar tid och adderar en variabel som varje installatör eventuellt kan missa. När man använder en skruvmejsel för att dra åt terminalen runt kabeln betyder det att kablarna kan dras åt för hårt, eller för löst, vilket kan leda till dåliga anslutningar och opålitlig prestanda. Med verktygsfria push-in-reläterminaler garanteras en optimal kabelanslutning.

Gustav Örnstedt, Global Product Manager på ABB Smart Power säger: ”Våra kunder letar hela tiden efter olika sätt att optimera sin verksamhet och detta kan man uppnå genom att minimera installations- och underhållstiderna. Små ändringar, som att välja produkter som erbjuder verktygsfria installationer och därmed 50 procent minskad installationstid, är ett positivt steg i rätt riktning.

Sentry säkerhetsreläer med push-in är verktygsfria och deras anslutning gör att det går mycket snabbare att installera dem, och de erbjuder även pålitligare kabelanslutning vilket minskar behovet av underhåll och rutinkontroll av kablar under produktens livscykel.”

Oavbruten drift

De verktygsfria Sentry säkerhetsrälerna med push-in från ABB är en del av ett komplett erbjudande för motorstart och säkerhet som fokuserats kring de senaste funktionerna som främjar optimal prestanda.

De avancerade timerfunktionerna har en precision på ± 1 procent vilket minimerar onödig stilleståndstid, och funktionen för multiåterställning gör det möjligt att återställa tio Sentry säkerhetsreläer med hjälp av en enda återställningsknapp.

Vissa modeller i serien har en LED-display som gör det möjligt att se fler statusmeddelanden. Detta förenklar även felsökning. Modellerna har färdiga konfigurationer och omfattande information om fel.

Sentry-sortiment

Sentry-serien innehåller dels basmodeller som kan användas till enkla tillämpningar och till att öka antalet utgångar, dels flexibla modeller med mycket exakta timerfunktioner. ABB:s Sentry säkerhetsreläer är den perfekta lösningen i säkerhetsapplikationer där säkerhetsenheter behöver övervakas i enlighet med kraven i standarder för funktionssäkerhet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp