MDU-studenter hjälper ABB att vässa sina kommunikationsinsatser

Genom ett samarbete med studenter från Internationella marknadsföringsprogrammet på Mälardalens universitet har ABB:s division Process Industries fått nya insikter i hur man kan optimera sin digitala kommunikation för att bättre nå ut till sina målgrupper.

I kursen Digital Marknadsföring på Mälardalens universitet har studenterna Adam Strömberg, Albin Eriksson, Elias Morberg, Husein Mohamed Husein och Samer Saffar haft kontakt med kommunikationsavdelningen på ABB:s division Process Industries och fått möjlighet att applicera de teoretiska kunskaperna från kursen i praktiken. Studenterna har fått ta sig an en rad olika ämnen inom området, som kommunikation via sociala medier, sökordsoptimering och Account Based Marketing, marknadsföring riktad mot specifika utmaningar och behov.

”Under kursen har vi fått bra insikt i hur det ser ut i arbetslivet och hur man jobbar i verkligheten. Det har varit kul att få implementera teorier och faktiskt få utföra dem, men också att jobba agilt”, säger Samer Saffar.

”Genom samarbetet har vi också fått större insikt i vad ABB jobbar med”, fyller Elias Morberg i. ”Vi har framförallt jobbat mot gruvsegmentet, men den stora variationen som finns inom ABB hade vi inte koll på innan.”

Studenterna har haft regelbundna avstämningar med ABB för att diskutera hur företaget utnyttjar de olika strategierna idag och hur studenternas lärdomar kan bidra till att utveckla de befintliga arbetssätten.

”Det har varit ett jättebra utbyte, även om vi hade svårt att välja inriktning i början. Det var kul att vi kunde komma med idéer som ABB gillade. De gav oss mycket frihet och chans att vara kreativa i utformningen av innehållet”, säger Albin Eriksson.

  • F.V: Albin Eriksson, Adam Strömberg, Husein Mohamed Husein, Elias Morberg och Samer Saffar
  • I samarbetet med ABB Process Industries tog studenterna fram förslag på hur företaget kan utveckla sin digitala kommunikation kring hållbara lösningar för gruvbranschen.

Arbetet resulterade i att studenterna presenterade ett förslag på hur ABB kan tänka annorlunda och ta ett nytt grepp kring digital kommunikation i syfte att öka kunskapen om framtidens hållbara lösningar inom gruvbranschen.

”Projektet har varit väldigt givande. Att få jobba tillsammans med en grupp unga studenter som kommer in med ett nytt synsätt har snabbt utvecklat vår digitala marknadsföringsstrategi. Insikterna hjälper oss att stärka samarbetet med kunder och partners”, säger Carolina Rattur Lindstedt, kommunikatör för ABB:s division Process Industries.

Resultatet presenterades under en redovisning på MDU i mars och blir nu en språngbräda för det fortsatta strategiska kommunikationsarbetet för ABB:s division Process Industries.

ABB inom gruvor och mineralförädling

Införandet av ny teknik kommer att förändra hur gruvor och gruvtillgångar drivs. ABB bidrar med sin breda portfölj av integrerade elektrifierings-, automations- och digitala lösningar och drar nytta av 130 års erfarenhet av gruvindustrin. År 1891 togs vår första elmotor för en gruvhiss i drift i Sverige. I dag hjälper vi gruvorna att optimera verksamheten och energianvändningen genom våra digitala och automationssystem med hjälp av digitala lösningar som ABB Ability™ System 800xA distribuerat styrsystem och den integrerade ABB Ability™ Ventilation Optimizer.

Utforska dina möjligheter att arbeta på ABB

ABB är en perfekt arbetsplats för att omsätta dina kunskaper i praktiken, börja samla erfarenheter och bygga upp en framgångsrik karriär. Vi erbjuder stipendier, praktikplatser, lärlingsplatser och sommarjobb som varar från två månader upp till två år i över 100 länder. Läs mer här.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp