DS Smith väljer ABB för uppgradering av automationssystem i Europas näst största returfiberbaserade pappersbruk

DS Smith väljer ABB för uppgradering av automationssystem i Europas näst största returfiberbaserade pappersbruk

  • Det ledande företaget för hållbara förpackningar, DS Smith, investerar i ett nytt avtal för att framtidssäkra sin verksamhet och stärka cybersäkerheten
  • ABB levererar distribuerade styrsystem (DCS) och uppgradering av drivsystem för pappersmaskin till Kemsley pappersbruk i Kent i Storbritannien

ABB har tilldelats ett nytt avtal av sin långvariga kund DS Smith, tillverkare av hållbara förpackningar, för att uppfylla en vision om högautomatiserad, uppkopplad och säker drift vid Kemsley bruk i Storbritannien.

Bruket i Kent är det näst största returfiberbaserade pappersbruket i Europa med en årlig produktionskapacitet på mer än 840 000 ton. I linje med företagets inriktning på återvinning och hållbar pappers- och förpackningsproduktion producerar bruket det första återvunna, lättviktiga papperet som tillverkats i Storbritannien. Exempel på kvaliteter är White Liner A, White Liner B, Dual Use, Dual Use HP Plus, Light Medium Plus, Liner 3 och Plasterboard Liners.

ABB stödjer brukets utveckling med det distribuerade styrsystemet (DCS) ABB Ability™ System 800xA och uppgradering av samtliga drivsystem för PM3, PM4 och PM6. Det uppgraderade DCS-systemet kommer integreras i hela bruket och på ett säkert sätt ansluta allt i ett enda system för bättre och mer automatiserad funktionalitet samt enklare underhåll.

ABB levererar också ett ettårigt supportavtal, den senaste cybersäkerheten och två nya virtuella mätenheter för PM4, som utför onlineberäkningar av styrka och vikt. Planerad leverans för systemet är tredje kvartalet 2022. Ett stegvist införande av systemet kommer att ske i samband med det planerade underhållsprogrammet under de påföljande månaderna.

”ABB:s rådgivning med ett flertal workshop på distans och löpande diskussioner hjälpte oss att definiera den bästa lösningen för vårt moderniseringsprojekt. Teamet visade stor erfarenhet och förståelse för våra framtidsambitioner och kommer att fungera som en partner till oss på vår digitala omställningsresa”, säger Ben Jennings, brukschef för Kemsley på DS Smith.

”DS Smith är en ledande europeisk och amerikansk papperstillverkare med en tydlig vision om sin framtida verksamhet. Kemsley bruk är ett utmärkt exempel på en enhet med framsyntheten att planera för den större digitalisering som snabbt slår igenom inom massa- och pappersindustrin”, säger Jan-Willem Bos, regional Industry Lead på ABB Pulp and Paper. ”Vi är stolta över att få bygga vidare på våra långvariga relationer och arbeta tätt tillsammans med DS Smith för att driva deras strategiska utveckling vidare.”

ABB verkar i mer än 50 länder för att leverera en heltäckande portfölj av integrerade digitala lösningar, automations- och elektrifieringssystem samt branschspecifika produkter och tjänster som hjälper kunder optimera alla steg i papperstillverkningsprocessen. ABB arbetar inom paketering, papper, mjukpapper och massa för att bidra till att öka tillgänglighet, prestanda samt kostnads- och kvalitetsförbättringar.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

DS Smith är en ledande global tillverkare av hållbara, fiberbaserade förpackningar som stöds av verksamheter för återvinning och papperstillverkning. Företaget spelar en central roll i värdekedjan för sektorer som e-handel, snabbrörliga konsumentvaror och industrivaror.

Med sin strävan att ”Redefining Packaging for a Changing World” och sin hållbarhetsstrategi Now and Next är DS Smith fast beslutna att leda omställningen till den cirkulära ekonomin genom att tillhandahålla flera cirkulära lösningar för sina kunder och samhället i stort – för att ersätta problematisk plast, avlägsna kol från leveranskedjorna och erbjuda innovativa återvinningslösningar. Företagets omtalade modell box-to-box in 14 days, designkapacitet och innovationsstrategi är hjärtat i erbjudandet.

DS Smith, med säte i London och medlem av FTSE 100, har verksamhet i 34 länder och sysselsätter cirka 30 000 personer. Företaget är strategisk partner till Ellen MacArthur Foundation. Historien sträcker sig tillbaka till 1940-talet, då familjen Smith startade sin tillverkning.

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 3 maj 2022, vilket kan läsas på www.abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp