ABB:s robot tilldelas priset ”Boosting the Capital” från Stockholms Handelskammare

Sedan hösten 2017 delar Stockholms Handelskammare ut utmärkelsen Boosting the Capital. Priset går till initiativ vars insatser på olika sätt bidragit till att göra huvudstadsregionen bättre.

  • Stolta representanter från ABB som tar emot Stockholms Handelskammares utmärkelse "Boosting the Capital" för ABB-roboten IRB 6620 deltagande i Våroffer. Foto: Caroline Karlsson
  • ABB-roboten IRB 6620 Foto: Jonas Bilberg

ABB:s robot IRB 6620 fick idag priset för medverkan i dansföreställningen ”Våroffer” som framförs på Kulturhuset Stadsteatern under hösten 2018.

”Jag är glad att meddela att vi tilldelar ABB Boosting the Capital-priset för medverkan i föreställningen ”Våroffer”. Framtiden drivs av nya idéer och innovationer. Med ett kreativt grepp visar ni hur samhället och teknologin kan utvecklas sida vid sida, och bygger samtidigt broar mellan huvudstadsregionens kulturliv och morgondagens teknik. På så sätt har ABB bidragit till ett mer attraktivt Stockholm”, säger Batuhan Kutlu, Policy research och analys, Stockholms Handelskammare.

Föreställningen är ett samarbete mellan ABB och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där ABB:s stora traditionella industrirobot IRB 6620 dansar med Fredrik ”Benke” Rydman. Det är ett nytt koncept inom dansens värld som visar roboten i en annan miljö jämfört med den traditionella industrimiljön.

”Efter allt förberedande arbete med föreställningen som visar på samspelet mellan robot och människa är jag väldigt glad och tacksam över att det uppmärksammas med den här utmärkelsen av Stockholms Handelskammare”, säger Ingemar Reyier, projektledare och specialist, ABB Sverige, som fick ta emot diplom, under en lunchceremoni den 23 oktober 2018 på Stockholms Handelskammare.

Johan Moraeus som är projektets säkerhetssamordnare från ABB representerade också företaget vid prisceremonin: ”Skapandet av akten pågick under hela våren som en dynamisk process där Kulturhuset Stadsteatern och ABB arbetade intimt för att koreografi och säkerhet ska gå hand i hand. Det har varit ett väldigt spännande och utmanande projekt där vi ifrån två olika världar har mötts och tillsammans lyckats skapa ett säkert verk vi båda kan stå bakom”.

Om Boosting the Capital-priset

Stockholms Handelskammare uppmärksammar människor som på olika sätt gör vår huvudstad roligare, mer innovativ, inkluderande och utåtriktad. Vi tror på alla de enskilda initiativen som vi vet görs av eldsjälar. Det kan vara enskilda stockholmare, Uppsalabo, innovatörer, företagare eller politiker. Idéer och projekt som helt enkelt boostar Stockholm/Uppsala, vår huvudstadsregion. 

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom kraftnät, elektrifieringsprodukter, industriell automatisering samt robotar och drivsystem. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 130 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering med två tydliga värdeerbjudanden: att transportera elektricitet från kraftverk till eluttag samt att automatisera industrier från naturresurser till färdiga produkter. Som huvudpartner till ABB Formel E, den helt eldrivna internationella motorsportklassen hos FIA, tänjer ABB på gränserna för e-mobilitet för att bidra till en hållbar framtid. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 147 000 medarbetare. www.abb.com.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp