ABB lanserar nästa generations styrsystem för gruvspel baserat på 130 års expertis

  • Det globala teknikföretaget ABB introducerar ett nytt standardiserat styrsystem för gruvspel för gruvföretag världen över
  • Nya ABB Ability™ NGX Hoist Control kan anpassas för alla spel och ersätta äldre system och system från tredje part och därmed erbjuda ännu större flexibilitet
  • Lanseringen sker 130 år efter att ABB:s första elmotor för gruvspel togs i drift i Sverige 1891

ABB presenterar lanseringen av ABB Ability™ NGX Hoist Control, ett globalt styrsystem som gör det möjligt för gruvföretag att uppnå maximal prestanda och säkerhet för driften av gruvspel. Styrsystemet, som baseras på ABB:s tidigare pålitliga och beprövade generationer av styrsystem för gruvspel, är tillförlitligare, flexiblare och enkelt att använda för mindre företag till nya projekt och uppgraderingar. Det kan även hjälpa större företag att minska kostnaderna och öka effektiviteten genom standardisering av styrsystem.

ABB Ability NGX Hoist Control kommer att presenteras på Euro Mine Expo 2022 i Sverige nästa månad och kan anpassas till alla typer av gruvspel samt kan användas för uppgradering av projekt genom att ersätta styrsystem från andra tillverkare. NGX Hoist Operation Station har utformats i enlighet med de senaste tekniska riktlinjerna gällande ergonomi och mänskliga faktorer och baseras på de senaste rönen från människa-maskingränssnitt (human machine interface) för att erbjuda det mest moderna och intuitiva användargränssnittet.

Lösningen kan enkelt integreras med andra marknadsledande ABB-tekniker, däribland ABB Ability™ Safety Plus for hoists – den första fullständigt SIL 3-certifierade lösningen för gruvspel som säkerställer allra högsta säkerhetsnivå – som togs i drift första gången 2019 på världens största gruvspel av friktionstyp. Den är även kompatibel med den avancerade digitala tjänsten för övervakning ABB Ability™ Performance Optimization for hoists som kontinuerligt spårar statusen för ett gruvspel och förbättrar drifttid, tillgänglighet, prestanda och produktivitet genom att tillhandahålla information för beslut samt nyckeltal och erbjuder ständig fjärråtkomst för ABB-experter.

”Denna nya spännande lansering följer den senaste introduktionen av ABB Ability Safety Plus och är ytterligare en milstolpe för högre nivåer av tillförlitlighet, optimering och säkerhet av gruvspel”, säger Oswald Deuchar, Global Product Line Manager för Hoisting på ABB. ”Med ABB Ability™ NGX Hoist Control kan gruvoperatörer dra nytta av ökad flexibilitet och förbättrad användarupplevelse, däribland support dygnet runt och förmågan att styra gruvspel för förbättrad optimering. Genom att implementera samma styrsystem över flera anläggningar kan OPEX förbättras ytterligare.”

”Hälsa och säkerhet hos människor som arbetar i gruvor, både vår egen och kundernas personal, är av största vikt för ABB”, säger Max Luedtke, Head of Global Product Group, Mining Aluminium Cement och Vice President på ABB. ”ABB Ability NGX Hoist Control är det senaste exemplet på detta och följer utvecklingen av ABB Ability Safety Plus för gruvspel och autonoma lösningar, däribland behovsbaserad ventilation och digitala tjänster. Tillsammans förbättrar dessa kvaliteten på arbetsmiljön och möjliggör fjärrövervakning och autonom drift så att operatörerna kan flyttas från farliga områden.”

ABB ställer ut i monter 188 i Zinkhallen på Euro Mine Expo 2022. Industrimässan och konferensen hålls i Skellefteå Kraft Arena i Skellefteå från tisdagen den 14 juni till torsdagen den 16 juni.

ABB har mer än 130 års erfarenhet av gruvindustrin och är en pionjär inom integration av elektrifiering, automation och digitalisering av gruvdrift. ABB är den enda leverantören av kompletta system för gruvspel. ABB:s lösningar för gruvspel ger låg livscykelkostnad, hög tillförlitlighet och systemtillgänglighet, kort exekveringstid och erbjuder leverans av kompletta system via en leverantör, inkluderat service och reservdelar.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Process Automation: ABB:s affärsområde Process Automation är ledande inom automation, elektrifiering och digitalisering för process- och hybridindustrin. Vi tjänar våra kunder med en bred portfölj av produkter, system och end-to-end-lösningar, inklusive vårt # 1 distribuerade styrsystem, programvara och livscykeltjänster, branschspecifika produkter samt erbjudanden inom mätning- och analys, marin och turboladdning. Som den globala # 2 på marknaden bygger vi på vår djupa domänexpertis, vårt mångsidiga team och globala fotavtryck och är dedikerade till att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften, förbättra deras avkastning på investeringarna och köra säkra, smarta och hållbara verksamheter. go.abb/processautomation

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 24 maj 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp