ABB förvärvar en majoritetsandel i indiska Numocity

ABB förvärvar en majoritetsandel i indiska Numocity

  • Numocity är en ledande digital plattform för elfordonsladdning i Indien
  • Förvärvet stärker ABB E-mobilitys ställning i Asien och Mellanöstern

ABB tillkännagav idag att divisionen E-mobility förvärvat ett majoritetsinnehav i Numocity, en ledande digital plattform för elfordonsladdning i Indien. ABB ökar sitt aktieinnehav till ett majoritetsinnehav på 72 procent och har rätt att bli ensam ägare senast år 2026. Ekonomiska detaljer kring transaktionen har inte redovisats.

Transaktionen är en del av ABB E-mobilitys övergripande tillväxtstrategi och kommer avsevärt att förbättra marknadspositionen i hela Indien, liksom i Sydostasien och Mellanöstern – målregioner för Numocity med ökande efterfrågan på laddningslösningar för två- och trehjulingar, bilar och lätta nyttofordon.

Numocity grundades 2018 och har sin bas i Bangalore i Indien. Företaget är marknadsledare inom den indiska sektorn för elfordonsladdning och erbjuder en molnbaserad digital plattform där konsumenter och ansvariga för elfordonsflottor kan utnyttja ett nätverk av fasta laddare eller batteribyteslösningar på ”betalning-per-gång”-basis. Plattformen kan också övervaka påverkan på energianvändningen på elnätet. ABB har redan gjort en första investering på sju procent som en del i en investering i riskkapitalfonder för tre år sedan.

Frank Muehlon, chef för ABB:s division ABB-mobility, säger: ”Vi är glada att kunna expandera vår närvaro på den växande indiska marknaden samtidigt som vi också utökar vårt erbjudande inom infrastruktur för elfordonsladdning. Mobilitet med nollutsläpp kommer att spela en viktig roll i de indiska myndigheternas arbete för att minska koldioxidutsläppen och regionen är en grogrund för digital expertis.”

Ravikiran Annaswamy, chef för Numocity, tillägger: ”Vårt engagerade team är stolta över samarbetet med ABB för att kunna erbjuda säkra, stabila och sömlösa digitala plattformar för intäktsgenerering och hantering av infrastruktur för elfordon.”

ABB är världsledande inom laddlösningar för elfordon och den givna partnern för världens största OEM-tillverkare av elfordon och landsomspännande nätoperatörer för elfordonsladdning, och har sålt över 680 000 elfordonsladdare, över 30 000 DC-snabbladdare och 650 000 AC-laddare, inklusive de som säljs genom Chargedot, på över 85 marknader.

Mer information finns här: www.numocity.com

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder.

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 25 maj 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp