Asia Symbol Group i Kina utökar användningen av ABB:s MES för att öka produktiviteten

Asia Symbol Group i Kina utökar användningen av ABB:s MES för att öka produktiviteten

  • ABB och massa- och papperstillverkaren Asia Symbol fördjupar sin långvariga relation då ABB Ability™ Manufacturing Execution System (MES) expanderas för att inkludera en ny produktionslinje
  • Uppgraderingen ska ge ökad produktivitet och lönsamhet vid företagets bruk i Guangdong i Kina
  • MES är kundanpassat för optimering av lager, energi och råmaterialanvändning i massa- och pappersbruk 

Asia Symbol Group i Kina har tecknat ett programvaru- och serviceavtal med ABB om leverans av ABB Ability™ Manufacturing Execution System (MES) för en ny produktionslinje med leverans och idrifttagning under 2022.

Utbyggnaden ska hjälpa Asia Symbol att optimera sina övergripande produktionsprocesser i samtliga linjer i Guangdong-bruket, vilket kommer att ge bättre översikt över planering och schemaläggning, kontinuerligt ökad effektivitet och minskat spill. Den djupa erfarenheten av tillämpningsområdet kommer att ge operatörerna en bättre realtidsbild av hela produktionsprocessen och skapa en visuell fabrik som säkerställer leverans av produkter med rätt kvalitet i rätt tid.

ABB:s MES är speciellt anpassat för att massa- och papperstillverkare ska uppnå operativ excellens och maximal prestanda. Systemet bidrar till optimering av lager, energi och råmaterialanvändning, vilket i sin tur ökar produktframtagandet och kvaliteten.

”ABB har varit vår pålitliga MES-partner tack vare deras stora kompetens och tydliga fokus på hela massa- och pappersverksamheten, från bruksgolvet till planering på företagsnivå. Vi har haft nytta av deras förmåga att omvandla digitala data till affärsresultat i världsklass, och vi ser fram emot den utökade användningen av ABB:s MES i hela vårt bruk”, säger Liang LiFu, IT-chef på Asia Symbols produktionsanläggning i Guangdong.

”Vårt driftteam genomför idrifttagningen av MES samtidigt som de båda andra produktionslinjerna fortfarande är igång”, säger Shankar Singh, Digital Product Line Manager inom massa och papper på ABB. ”Vi gläds åt att kunna hjälpa Asia Symbol att uppnå sina verksamhetsmål genom vårt MES, som kommer att ge transparens i hela värdekedjan och optimera materialflödet i deras pappersbruk.”

Det nya avtalet bekräftar de starka och långvariga relationerna mellan ABB och Asia Symbol, en världsledande tillverkare av massa och papper inom RGE-koncernen. På senare år har det gällt leverans av drivsystem för pappersmaskiner och QCS-produkter samt en framgångsrik utökning av ABB:s MES-service till Asia Symbols tre produktionslinjer vid anläggningen i Guangdong.

Förra året säkrade ABB ett annat MES-uppgraderingsprojekt från APRIL Group för deras Kerinci-bruk i Indonesien, som även det ingår i RGE-koncernen. Ordern gällde tre pappersmaskinlinjer med en årlig produktionskapacitet på 1,5 miljoner ton och levererades under det första kvartalet 2022.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Process Automation: ABB:s affärsområde Process Automation är ledande inom automation, elektrifiering och digitalisering för process- och hybridindustrin. Vi tjänar våra kunder med en bred portfölj av produkter, system och end-to-end-lösningar, inklusive vårt # 1 distribuerade styrsystem, programvara och livscykeltjänster, branschspecifika produkter samt erbjudanden inom mätning- och analys, marin och turboladdning. Som den globala # 2 på marknaden bygger vi på vår djupa domänexpertis, vårt mångsidiga team och globala fotavtryck och är dedikerade till att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften, förbättra deras avkastning på investeringarna och köra säkra, smarta och hållbara verksamheter. go.abb/processautomation

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 22 juni 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp