”Service handlar kort och gott om att maximera kundvärdet”

”Service handlar kort och gott om att maximera kundvärdet”

Anthony Dahl studerar till civilekonom vid Umeå universitet. Under tio veckor hjälper han till att optimera ABB:s kundportal myABB så att användare enklare kan planera underhållet av sina anläggningar.

För Anthony Dahl blev det ett kliv ut i verkligheten när han under våren 2022 inledde en tio veckors lång praktik hos ABB:s serviceteam i Umeå. Anthony studerar till civilekonom med inriktning på Service Management vid Umeå universitet där han precis har avslutat sitt tredje år. Att han ville in i servicebranschen visste han tidigt.

”När jag säger att jag studerar till civilekonom ser många direkt bokföring och redovisning framför sig. Men det är verkligen inte det som är i fokus – utan snarare organisation, ledarskap, och så klart service”, säger Anthony. ”För mig är just service så intressant eftersom det någonstans ligger som grund till allt. Oavsett vad du säljer så kommer det att utvärderas utifrån vilket värde det ger kunden. Ju mer av kundens behov du kan täcka, desto bättre blir det för kunden. Och service handlar kort och gott om att maximera kundvärdet.”

Under sin tid hos ABB har han fått göra en utvärdering av ABB:s kundportal, myABB, för att kartlägga hur medarbetare och kunder upplever portalen idag och hur man kan förbättra den för att öka kundnyttan framåt.

”myABB är ett onlineverktyg som visar mätdata och ger med hjälp av livscykelanalys servicerekommendationer för hela den installerade basen inklusive installationer med ABB Ability™-lösningar. Det gör att du uppnår färre driftstopp, säkrad tillgänglighet och sänkta kostnader”, säger Jonas Häggström, servicechef på ABB Process Industries.

center

När det kommer till service är närheten till kund en viktig del, och hos ABB finns serviceorganisationen utspridd över hela landet.

”Vi hjälper våra kunder i omställningen till hållbara verksamheter. Ett väl fungerande underhållsarbete, som möjliggörs med produkter och tjänster som ökar anläggningens driftsäkerhet och lönsamhet, är avgörande för svensk basindustri och Sveriges fortsatta konkurrenskraft”, säger Jonas Häggström.

”Serviceorganisationens närhet och expertis är uppskattad, det framgick i mina kundintervjuer”, säger Anthony. ”ABB:s livscykeltjänster innefattar allt från reservdelar till fjärrövervakning samt teknisk support dygnet runt och hjälper effektivt till att bibehålla eller förbättra anläggningens ursprungliga prestanda och leveransförmåga”.

Vad han ska göra när studierna avslutas nästa år är ännu oklart, men att det blir en karriär inom service råder det inga tvivel om.

”Jag vill absolut jobba inom service. På ABB finns så många duktiga serviceingenjörer och avtalsledare som utvecklar och skräddarsyr underhållet efter kundens behov. Det har varit kul att få vara del av en så pass omfattande serviceorganisation som den ABB har”, säger Anthony.

ABB:s serviceerbjudande

För att bibehålla eller förbättra en anläggnings ursprungliga prestanda och leveransförmåga krävs fokus på ett väl fungerande underhållsarbete. Ett serviceavtal ger dig ett långsiktigt och fördelaktigt samarbete med ABB med möjlighet att optimera och förutsäga underhållskostnaderna. Avtalet kan bestå av olika delar och anpassas efter dina behov. ABB:s serviceingenjörer finns lokalt representerade och tillgängliga för dig dygnet runt, året runt. Läs mer här.

myABB – ABB:s kundportal

myABB är en del av vår webbsida där du med hjälp av ett personlig inlogg får tillgång data snabbt och enkelt för att planera ditt underhållsarbete. Läs mer här.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp