ABB visar upp hållbara transporter vid floden under London E-Prix

ABB visar upp hållbara transporter vid floden under London E-Prix

  • ABB FIA Formula E World Championship återvänder till utställningscentret ExCeL i London
  • Den tekniska utvecklingen inom elfordonsladdning och elektrifieringen av drivlinor stöttar satsningen på en mer hållbar framtid
  • Den senaste videon i ABB:s serie om FIA Girls on Track har släppts

Efter de senaste omgångarna i ABB FIA Formula E World Championship i New York City har serien nu korsat Atlanten för att återvända till utställningscentret ExCeL i London.

Efter anpassningar av yta och höjd samt förändrad belysning kan förarna se fram emot ytterligare en utmanande tävlingshelg i London. På ExCeL-banan förflyttas tävlingsfältet än en gång från inomhus till utomhus på den 2,141 km långa banan med 22 kurvor som har justerats något inför säsong 8 med en ny chikan vid kurvorna 10–13.

Theodor Swedjemark, ABB:s kommunikations- och hållbarhetschef, säger: ”I en stad där kampen mot luftföroreningar är en central fråga är hållbara transporter en viktig del av lösningen. Att kunna visa upp tekniken och potentialen med e-mobilitet i London är ett utmärkt sätt att ändra folks uppfattning om elfordon och främja ett ökat anammande – något ABB är stolt över att stötta för att bidra till att skapa en mer hållbar framtid.”

Transport av människor, gods och råvaror står i nuläget för 30 procent av koldioxidutsläppen runt om i världen och är en fokuspunkt för förändringar globalt.

David Hughes, landschef för ABB UK, säger: ”ABB hjälper företag att snabba upp utfasningen av koldioxidutsläppen genom att leverera kompletta elektriska drivlinelösningar för en rad industriella fordon, transporter och fartyg. Elmotorer kan uppnå 95 procents verkningsgrad medan dieselmotorer endast uppnår 45 procents verkningsgrad i det optimala intervallet, så den tekniska utvecklingen – från elektrifiering av drivlinor till implementering av effektiv och omfattande laddinfrastruktur – är avgörande.”

De senaste åren har det skett en dramatisk ökning i antalet offentliga laddstationer i Storbritannien – en siffra som ökat i genomsnitt 44 procent per år sedan 20151. ABB arbetar tillsammans med kunderna för att bidra till att möjliggöra den ökning som krävs. I nuläget har företaget cirka 1 500 laddare i drift i Storbritannien och strävar fortlöpande efter att förbättra tillgången.

ABB:s elfordonsladdare Ultrafast DC och Fast DC EV ska stötta GRIDSERVE:s nya laddnät Electric Highway runt om i Storbritannien. Båda företagen strävar efter att påskynda anammandet av elfordon, i synnerhet genom att göra laddningen enklare och mer lättillgänglig. GRIDSERVE:s Electric Highway kommer att täcka 85 procent av Storbritanniens motorvägsnät inklusive mindre och större städer runt om i landet.

Den ökande efterfrågan på energi sätter fokus på förnybar energi och stabilitet i elnäten – vilket är ett annat område där ABB:s teknik levererar hållbara lösningar i Storbritannien. Ett exempel är ”Greener Grid Park” värd 25 miljoner GBP, som håller på att färdigställas, och som kommer att öka mängden grön energi som används i hela Liverpool. ABB stöttar Statkraft, Europas största producent av förnybar energi, i projektet med teknik, drift och långsiktiga underhållstjänster.

London E-Prix kommer också att stå värd för ett FIA Girls on Track-event som ABB är global partner för. Girls on Track ger flickor mellan 8 och 18 år möjlighet att utforska flera aspekter av motorsportindustrin genom ett antal olika aktiviteter och workshops En av dem fokuserar på ABB Robotics och i synnerhet den samarbetande roboten GoFa.

Inför E-Prix i London har ABB släppt en ny video i serien som en del av företagets samarbete med FIA Girls on Track. I videon diskuterar Hannah Brown, stabschef för Formel E, sin syn på ökningen av antalet kvinnor i ingenjörsroller inom sporten och vikten av att minska den klyfta i tron som hon anser att unga tjejer fortfarande kan ha.

Efter London kommer ABB FIA Formula E World Championship att debutera i Seoul i Sydkorea för de sista två omgångarna av säsong 8 den 13 och 14 augusti.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder.  www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 27 juli 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

[1] https://www.gov.uk/government/statistics/electric-vehicle-charging-device-statistics-july-2021/electric-vehicle-charging-device-statistics-july-2021

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp