ABB Formel E:s 100:e tävling visar upp hållbara framsteg i Seoul

ABB Formel E:s 100:e tävling visar upp hållbara framsteg i Seoul

  • ABB FIA Formula E World Championship hålls för första gången i Sydkorea
  • Smarta byggnader förbättrar effektiviteten och uppfyller hållbarhetsmål
  • Ett skifte i robotteknologi och hur robotar används
  • Den senaste videon i ABB:s serie om FIA Girls on Track har släppts

Den här helgen drar ABB FIA Formula E World Championship till Seoul i Sydkorea för de sista två tävlingarna i säsong 8 och seriens 100:e tävling hålls på söndag, något som markerar en viktig milstolpe för sporten.

Banan slingrar sig med sina 22-kurvor på 2,618 km runt Jamsil Olympic Stadium och sportanläggning där sommarolympiaden hölls 1988. Det är tävlingens första besök i Sydkorea och det förväntas bli en fartfylld helg eftersom Seoul Festa äger rum samtidigt mellan 10 och 14 augusti. Femdagarseventet innehåller en konsert med K-pop, shoppingevent och E-Prix-tävlingen.

I samband med ABB Formel E:s första besök i Seoul undertecknar ABB Korea idag ett samförståndsavtal med Korean Association for Green Campus Initiative (KAGCI). Enligt avtalet kommer ABB Korea att bidra till att snabba upp omvandlingen från traditionella byggnader till energieffektiva byggnader på universitet runt om i landet. Detta görs genom att ICT-system övervakar och reglerar luftkonditionering, belysning och energianvändning för att förbättra effektiviteten. De första universiteten som kan dra nytta av systemet är Korea University i Seoul och Hanshin University i Osan i Gyeonggi-provinsen.

ABB Korea signerade ett samförståndsavtal med den koreanska associationen Green Campus Initiative (KAGCI), (vänster till höger): Jae-Ho Oh, Project manager, ABB Korea; Chang-Hwan Kim, Director, KAGCI; Woo-Kyun Lee, Chairman, KAGCI; Sang-Hoon Lee, Marketing & Sales Manager, Smart Power/Smart Buildings, Electrifications, ABB Korea; Gi-Eun Kim, Vice chairman, KAGCI; Hyun-Ju Kim, Country Communications Manager, ABB Korea; June-Ho Choi, Country Holding Officer, ABB Korea
ABB Korea signerade ett samförståndsavtal med den koreanska associationen Green Campus Initiative (KAGCI), (vänster till höger): Jae-Ho Oh, Project manager, ABB Korea; Chang-Hwan Kim, Director, KAGCI; Woo-Kyun Lee, Chairman, KAGCI; Sang-Hoon Lee, Marketing & Sales Manager, Smart Power/Smart Buildings, Electrifications, ABB Korea; Gi-Eun Kim, Vice chairman, KAGCI; Hyun-Ju Kim, Country Communications Manager, ABB Korea; June-Ho Choi, Country Holding Officer, ABB Korea

Theodor Swedjemark, ABB:s kommunikations- och hållbarhetschef, säger: ”Undertecknandet av samförståndsavtalet är det senaste av våra klimatprojekt i ABB Formel E-serien, som vi anordnar för att ytterligare kunna utnyttja seriens högprofilsplattform för att tänja gränserna för tekniken, förbättra jämställdheten och kämpa för förändringar. Vi är glada att kunna tillkännage ett sådant projekt samma helg som vi firar racingseriens 100:e omgång där man tävlar på gator runt om i världen för att driva hållbara framsteg.”

Den här implementeringen av smart byggnadsteknik är något som ABB redan har genomfört i en rad olika projekt runt om i Sydkorea, till exempel i Jeju Shinhwa World, en rekreationsanläggning i den sydvästra delen av Chejudo-ön. ABB tillhandahåller ABB KNX-styrsystem till 2 000 hotellrum vid anläggningen som omfattar ett landområde på cirka 2,5 miljoner kvadratmeter och har plats för 30 000 människor per dag. ABB:s beprövade KNX-teknik ses som världens första öppna standard för reglering av alla typer av intelligenta byggnader – för industri, handel och bostäder. Hela paketet med byggnadsstyrsystem installeras i hela hotellet för att reglera sådant som temperatur och belysning och ger både energi- och kostnadsbesparingar.

June-Ho Choi, landschef för ABB Korea, säger: ”Utöver energisparteknik stöttar ABB Korea också landet i att säkerställa att energin som används i allt större utsträckning är förnybar. Sydkorea har åtagit sig att påskynda energiomställningen av världens tionde största ekonomi genom att öka andelen förnybar el till 20 procent per 2030 och till 30–35 procent per 2040, och på ABB har vi den teknik som krävs för att verkligen förverkliga detta.”

ABB har stöttat Doosan Enerbility, som utsågs till övervakande företag vid utvecklingen av en 8 MW havsbaserad högkapacitetsvindturbin, lett av Korea Energy Technology Institute som ett nationellt projekt och uppbackat av den sydkoreanska regeringen. Projektet tog ungefär fyra år med deltagande av ett antal olika industrier, skolor och institutioner i Sydkorea. Som utvecklingspartner har ABB tillhandahållit elektromagnetisk och mekanisk design samt värmekraftsteknik utöver att leverera generatorns stator och rotorns aktiva delar till prototypen.

Ett annat område där landet tänjer teknikgränserna är inom robotteknik. Sydkorea är det mest robotiserade landet i världen med 932 industrirobotar per 10 000 arbetare – en siffra som har ökat med 10 procent varje år sedan 2015. Traditionellt används de huvudsakligen inom tillverkning, i synnerhet inom bilindustrin där tusentals ABB-robotar används i tillämpningar som automatisering av press-, gjuteri- och lackeringsprocesser. Detta håller nu på att ändras och robotar har börjat användas inom många olika tillämpningar och branscher. En ny video från ABB tar en titt på användningen av samarbetande robotar inom tjänstesektorn, telekom och kosmetika.

Inför E-Prix i Seoul har ABB släppt en ny video i serien som en del av företagets samarbete med FIA Girls on Track. Här talar Daniela Luzanin, chef för ABB Formel E-samarbetet, om hur kvinnor som syns i ledande roller kan inspirera nästa generation och den nivå av hjälp och support som är tillgänglig för dem.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder.  www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 12 augusti 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp