Utvecklingen av koldioxidneutrala byggnader accelererar tack vare nytt samarbete mellan ABB och Caverion

Utvecklingen av koldioxidneutrala byggnader accelererar tack vare nytt samarbete mellan ABB och Caverion

  • Nytt avtal för att påskynda utvecklingen av energieffektiva och hållbara byggnader
  • Gemensamt syfte att minska koldioxidutsläppen från byggnader med integrerade, smarta lösningar
  • Kompletterande erbjudanden från ABB och Caverion för att öka nyttan av kunders koldioxidneutralitetsprojekt

ABB och Caverion, ett expertföretag för smarta och hållbara byggmiljöer baserat i Nord- och Centraleuropa, har idag tillkännagivit ett avtal om fördjupat samarbete för ökad energieffektivitet och hållbarhet. Det gemensamma målet för samarbetet är att tackla utmaningarna att minska koldioxidutsläppen på valda marknader genom att tillhandahålla avancerade, gemensamma erbjudanden i linje med uppkommande kundbehov som minskar koldioxidutsläppen snabbare och mer effektivt.

ABB levererar tekniska lösningar, inklusive Mission to Zero™, ett koncept som har utvecklats för att hjälpa kunderna att uppnå sina koldioxidneutrala ambitioner med hjälp av energihanteringslösningar för elektrifiering, teknik för distribuerade energiresurser och integration av förnybara energikällor. Kombinationen av ABB:s och Caverions hållbarhetslösningar, integrationskapacitet och expertis kommer inte bara att påskynda utvecklingen av koldioxidneutrala byggnader och kundernas Mission to Zero-projekt, utan också öka de boendes trivsel och komfort.

”Avtalet med Caverion är ett bevis på ABB:s pågående engagemang att möjliggöra ett koldioxidneutralt samhälle genom samarbetets kraft. Våra gemensamma styrkor kommer att göra det möjligt för kunder i Norden och andra områden att ännu snabbare dra nytta av det senaste inom innovativ, smart byggteknik i enlighet med deras individuella hållbarhetskrav”, säger Mats Peterson, chef för ABB Electrification i Sverige.

Mats Peterson, chef för ABB Electrification i Sverige.
Mats Peterson, chef för ABB Electrification i Sverige.

”Vi på Caverion vill skapa hållbar utveckling för varje kund med de lösningar vi utformar och levererar. Vi gläds åt att utveckla vårt samarbete med ABB och dela gemensamma mål för ett hållbart, koldioxidneutralt samhälle. Tillsammans kan vi förse våra kunder med de allra senaste lösningarna för energieffektiva och hållbara byggnader”, säger Uno Lundberg, vd för Caverion Sverige.

Samarbetet inriktas på projekt i Finland, Baltikum, Sverige, Norge, Danmark och Australien och kommer att bredda ABB:s och Caverions erbjudanden i dessa länder för både nya och äldre byggnader.

Om ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Om Caverion
Våra liv formas av de miljöer vi har omkring oss. Genom att konstruera våra omgivningar på ett smart och hållbart sätt, ser Caverion till att företag och omvärld lyckas och att människor mår bra. Kunderna kan lita på vår expertrådgivning under hela livscykeln för deras byggnader, infrastruktur eller industriella anläggning och processer, från konstruktion och byggande till projekt, tekniskt och industriellt underhåll, servicelösningar för fastigheter och rådgivningstjänster. Våra kunder får support från mer än 14 000 experter i 10 länder i Nord- och Centraleuropa. Vår omsättning 2021 var cirka 2,1 miljarder euro. Caverion är listat på Nasdaq Helsinki. Caverion - Building Performance www.caverion.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 8 september 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp