Tekniksupport - problemlösarna som alltid svarar

Tekniksupport - problemlösarna som alltid svarar

Tiotusentals artiklar i pipen och hundratals ärenden i veckan. Tack vare nyfikna medarbetare med lång erfarenhet kan tekniksupport på ABB Electrification lösa alla utmaningar de ställs inför.

En bra affär slutar inte när köpet är klart. Varje liten produkt är en kugge i ett större system – därför är bra support för minsta del viktig. Om det vet tekniksupport på ABB Electrification det mesta. De ansvarar för support för tiotusentals artiklar, såväl de lågspänningsprodukter som ABB säljer idag som dem som har ett halvt sekel på nacken.

Den sex personer starka supportgruppen besitter 145 års samlad ABB-erfarenhet. Att de jobbat med allt från försäljning och konstruktion till montage och service kommer väl till pass. Bredden på supportärendena är lika stor som ABB:s produktutbud är omfattande.

"Lång erfarenhet ger en bra känsla för företaget, för vad som finns idag och för vad som har funnits här tidigare. Att vi har så olika bakgrund är en klar fördel. Vi är alla väldigt nyfikna av oss och vi lyssnar, frågar och berättar. På så sätt lär vi både med och av varandra", säger Jimmy Steen.

  • Att hitta rätt sökvägar är en viktig del av arbetet på ABB Electrification tekniksupport. Ibland krävs kontakt med ABB:s fabrik i Italien, andra gånger hittar Manuel Pedraza svaret i en sparad papperskatalog från 1979.
  • ”Tekniksupport fungerar som en försäkring för ABB:s lågspänningsprodukter. Att vi gör ett bra jobb kan påverka framtida köp”, säger Jonas Olsson, chef på ABB Electrification tekniksupport (blå skjorta).
  • "Att vi har så olika bakgrund är en klar fördel, vi både lär med och av varandra", säger Jimmy Steen.
  • ”Vi har möjlighet att göra stor skillnad i någons vardag. Det är väldigt roligt och vi får mycket positiv feedback från kunderna”, säger Daniel Eriksson på ABB Electrification tekniksupport.

Löser utmaningarna tillsammans

Till tekniksupport hör grossister, installatörer, slutkunder och interna ABB-kollegor av sig för att få hjälp med produktval, inställningar och felsökning. Ibland handlar det om att hitta lämpliga ersättningsprodukter, någon annan gång är det en installatör som behöver rådgivning ute i fält. Supportgruppen guidar kunderna vid montage och inställning.

"Vårt jobb innebär mycket kontakter åt alla håll: med ABB:s fabriker, produktexperter och servicetekniker, men också med våra kunder, installatörer och slutkunder", säger Mikael Dahlberg.

Normalt löser man alla ärenden inom en dag, men ibland är frågorna mer utmanande och tar lite längre tid. För att gå till botten med problemet kan det till exempel krävas kontakt med den ABB-fabrik som tillverkat produkten. Oavsett utmaning så backar resten av teamet alltid upp.

"Vi släpper inget case för att det är svårt. Skulle jag gå bet på en fråga så tar jag gruppen eller andra kollegor till hjälp, och vår samlade kunskap kan lösa problemet", säger Fredrik Nylander.

Någon vill ha hjälp med en viss funktion, andra med att välja vilken produkt som passar bäst när en gammal artikel ska ersättas med något från dagens utbud. Tekniksupport svarar på alla typer av frågor om ABB:s lågspänningsprodukter.
Någon vill ha hjälp med en viss funktion, andra med att välja vilken produkt som passar bäst när en gammal artikel ska ersättas med något från dagens utbud. Tekniksupport svarar på alla typer av frågor om ABB:s lågspänningsprodukter.

Personlig kontakt uppskattad

Varje dag kommer ett femtiotal ärenden in till tekniksupport. Även om frågorna skiftar så är en sak alltid densamma: den personliga servicen uppskattas.

"Vi får ofta höra hur trevligt det är att få prata med en riktig människa. Hos andra företag kanske supporten är digital, men till tekniksupport är det lätt att komma fram", säger Anders Glämsta.

Den sex personer starka supportgruppen besitter 145 års samlad ABB-erfarenhet.
Den sex personer starka supportgruppen besitter 145 års samlad ABB-erfarenhet.

Vill du komma i kontakt med Tekniksupport? Maila till kundservice.lagspanningsprodukter@se.abb.com 

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp