Ny ABB E-mobility hemmaladdlösning hjälper förare att förverkliga sina mål för hållbar mobilitet

Ny ABB E-mobility hemmaladdlösning hjälper förare att förverkliga sina mål för hållbar mobilitet

  • ABB E-mobility presenterar den nya hemmalösningen Terra Home för AC-laddning vid CES 2023 i Las Vegas
  • Laddlösningen kan automatiskt prioritera el från förnybara källor
  • Den nya laddinnovationen stöttar resultaten från en global studie från ABB E-mobility – 90 procent av respondenterna känner ett ansvar att agera mer hållbart

ABB E-mobility presenterar idag den nya laddlösningen Terra Home på CES 2023, världens mest inflytelserika teknikevent i Las Vegas.

Terra Home lanseras senare i år och introduceras som nästa generations konsumentval för hemmaladdning av elfordon. Den innovativa designen gör det möjligt för användare att på bästa möjliga sätt använda förnybara energikällor till att ytterligare minska koldioxidavtrycket.

Det beräknas att till 2040 kommer det att finnas ett behov av mellan 340 och 490 miljoner laddare globalt och den siffran kommer att domineras av hemmaladdare, vilka utgör 82 procent av alla laddinstallationer för elfordon

Som ett led i att tillkännage ABB E-mobilitys nya hemmaladdlösning gjordes en undersökning på uppdrag av marknadsledaren där förare runt om i världen tillfrågades om deras viktigaste prioriteringar för 2023 och framöver. Man fann att hållbarhet hör till de viktigaste motiven, 90 procent i undersökningen sa att de känner ett personligt ansvar att göra val som bidrar till att skydda planeten för framtida generationer.

Detta speglas i de 86 procent av respondenterna som bekräftade att de kommer att vidta åtgärder för att minska sina resebaserade utsläpp det kommande året. Ett byte till elbil är en av de främsta miljövänliga förändringarna som övervägs tillsammans med en minskad användning av privata fordon och en ökad användning av kollektivtrafik.

Leon van de Pas, senior vice president för enheten destinationsladdning på ABB E-mobility säger: ”I och med att vi inleder ytterligare ett avgörande år i vår strävan att möjliggöra ett samhälle med låga koldioxidutsläpp visar undersökningsresultaten att förarna är redo och villiga att göra denna resa tillsammans med oss. Nya Terra Home ger alternativ som aldrig tidigare skådats och erbjuder flexibilitet för ännu fler människor att på ett enkelt och elegant sätt ställa om till elmobilitet.”

ABB E-mobilitys nya laddlösning Terra Home kan automatiskt prioritera el från inhemska förnybara energikällor som solenergi och tilltalar därmed över hälften av respondenterna (54 procent) som menar att det är mer sannolikt att de skulle använda en elbil om de kunde säkerställa att elen som driver fordonet har genererats på ett förnybart sätt.

Terra Home ger inte bara en ny måttstock för hållbar laddning utan också vad gäller elegans och enkelhet. Terra Homes minimalistiska design, materialval och skräddarsydda kåpor innebär att den smidigt kommer att smälta in i många hemmamiljöer och livsstilar.

Intelligenta funktioner som Plug N Charge gör det möjligt för laddaren att omedelbart automatiskt känna igen bilen, vilket gör kontrollen av behörig laddning helt sömlös. Dessutom visar interaktiva lampor status för laddningssessionen och det visas meddelanden om laddstatus i ABB E-mobilitys laddapp, som också kan användas till att godkänna en laddning, vilket säkerställer att det bara är ägaren som kan koppla upp sig mot sitt Terra Home-system.

Sinnesfriden stärks ytterligare av molnuppkopplingen mellan Terra Home och ABB E-mobility, vilket gör det möjligt för ett kompetent team att snabbt och effektivt serva laddaren på distans medan fjärrstyrda firmware-uppdateringar säkerställer en framtidssäker upplevelse där användarna alltid kan dra nytta av de senaste laddfunktionerna.

ABB E-mobilitys Terra Home visas för första gången vid CES i Las Vegas den 5–8 januari 2023 i monter 10443 i hallen Vehicle Tech & Advanced Mobility.

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 3 januari 2023, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Endnotes

  1. Studien bestod av 5 500 förare från följande marknader: Österrike, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Spanien, Schweiz, Storbritannien, USA
  2. EVO Report 2022 | BloombergNEF | Bloomberg Finance LP (bnef.com)
  3. Den nya generationen av ABB E-mobilitys app Charger Sync för elfordonsförare och appen Terra Config för installatörer lanseras under första kvartalet 2023

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp