Internationella team och globala möjligheter på ABB

Internationella team och globala möjligheter på ABB

Från Sydafrika till Sverige – och med hela världen som arbetsfält. Wendy Norman har kommit lång väg för att jobba med gruvspel på ABB. Hon älskar sitt jobb i en innovativ bransch, oumbärlig för hållbar utveckling.

Wendy Norman flyttade tvärs över jorden för ett jobb med fokus långt ner under marken. För familjen lockade nya möjligheter och när Wendy fick erbjudande om ett jobb på ABB i Västerås lämnade de Sydafrika bakom sig.

"Det var ett stort steg att ta, men det har varit värt varje sekund. Vi trivs och har funnit oss väl tillrätta. Nu arbetar min man i Skellefteå som konsult åt ABB, vår son jobbar i Stockholm och dottern pluggar på Mälardalens universitet", berättar Wendy Norman.

På ABB jobbar Wendy som Sales Manager för de gruvspel som transporterar människor och malm hundratals meter från underjorden till marknivån. Hon jobbar både med befintliga kunder och identifierar nya affärsmöjligheter där hennes internationella erfarenhet kommer väl till pass. Kunderna finns över hela världen och samarbetet med kollegor runt om i Europa, i Kanada, Australien och Kina, är tätt. Det egna teamet, med medarbetare av flera olika nationaliteter, sitter i Västerås och Skellefteå.

"Jag är väldigt stolt över mitt team – de är fenomenala. Eftersom alla i gruppen är väldigt olika finns det alltid någon som tänker utanför boxen. Det gör teamet väldigt bra på att komma på innovativa lösningar som driver vårt arbete framåt", säger Wendy Norman.

På ABB jobbar Wendy som Sales Manager för de gruvspel som transporterar människor och malm hundratals meter från underjorden till marknivån.
På ABB jobbar Wendy som Sales Manager för de gruvspel som transporterar människor och malm hundratals meter från underjorden till marknivån.
center

Häftig teknik och ständig utveckling

Metaller och mineral är oumbärliga i det moderna samhället och ett måste för hållbar omställning. Wendy berättar entusiastiskt om gruvspelens utveckling, om digitalisering och elektrifiering och om hur man med fjärrstyrning, automation och robotar kan skapa smartare och säkrare gruvor.

"Det är häftig teknik! Vi jobbar hela tiden med förbättringar och innovationer för att öka säkerheten och hantera våra resurser mer hållbart. Jag har jobbat med gruvspel i många år och jag älskar fortfarande mitt jobb. Jag och mina kollegor är passionerade i det vi gör, och en av våra största utmaningar är att föra den passionen vidare. För att driva utveckling måste vi attrahera fler unga, innovativa människor med nya perspektiv och andra sätt att se på saker", säger Wendy Norman.

Efter två år i Sverige säger Wendy utan tvekan att det inte finns någon annanstans där hon hellre skulle vara. Hon tycker om naturen, friheten och historien, och uppskattar arbetskulturen på ABB som erbjuder både ansvar och flexibilitet. Kanske kommer även Wendys dotter att börja på ABB när studierna är klara.

"Till henne brukar jag säga att den största fördelen med ABB är möjligheten att flytta runt, inom företaget och ut i världen. Här kan du hitta din passion och få chans att göra verklig skillnad. För den som vill ha internationell erfarenhet så är jobbmöjligheterna enorma – som anställd på ABB kan du flytta nästan var som helst i världen", säger Wendy Norman.

Fakta om Wendy Norman

  • Titel: Sales Manager för gruvspel på ABB i Sverige
  • Ålder: 53 år
  • Utbildning: Civilingenjör
  • Bor: Västerås
  • Fritidsintressen: Padel, zumba, gym, läsa och simma

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp