ABB nominerar ny ledamot till styrelsen

ABB nominerar ny ledamot till styrelsen

  • Denise C. Johnson har nominerats för inval vid den kommande årsstämman
  • Satish Pai lämnar styrelsen

Efter en noggrann urvalsprocess har ABB:s styrelse nominerat Denise C. Johnson, affärsområdeschef inom Caterpillar Inc, till ny ledamot för inval vid företagets kommande årsstämma i Zürich den 23 mars 2023. Samtidigt kommer den nuvarande ledamoten Satish Pai att avgå ur styrelsen.

”Det har varit ett privilegium och ett nöje att vara del av ABB:s styrelse under de senaste sju åren. Att få vägleda detta banbrytande teknikföretag genom en spännande transformation har varit en berikande erfarenhet. Jag ser fram emot att följa styrelsens och ledningens fortsätta arbetet med framgångssagan ABB Way”, säger Satish Pai.

”Å ABB:s vägnar vill jag tacka Satish för hans utomordentliga arbete som styrelseledamot sedan 2016. Han har bidragit med betydande kunskaper inom teknik liksom med internationell ledarskapserfarenhet, och vi önskar honom varmt lycka till i framtiden”, säger ABB:s styrelseordförande Peter Voser. ”Jag är också glad att kunna nominera Denise för inval i vår styrelse. Denise har en stark bakgrund i avancerad automation och teknologi för tunga industrier och är den idealiska kandidaten att rådge ABB i det kontinuerliga arbetet att stötta kunderna i deras energiomställning.”

”Jag är glad över nomineringen från ABB:s styrelse och mycket angelägen om att få spela en viktig roll i att stötta företagets syfte att möjliggöra en mer hållbar och resurseffektiv framtid, i synnerhet inom automation”, säger Johnson.

Denise C. Johnson är amerikansk medborgare och examinerades från Michigan State University 1989 med en kandidatexamen i maskinteknik. Hon har dubbla masterutbildningar i maskinteknik och företagsekonomi från Massachusetts Institute of Technology (MIT) 1997. Innan hon började på Caterpillar 2011 arbetade hon för General Motors (GM) i olika ledande roller i USA och som ordförande och vd för GM i Brasilien. Johnson är för närvarande affärsområdeschef inom Caterpillar med ansvar för Resource Industries (RI).

ABB:s aktieägare kommer att rösta på varje enskild person som står till förfogande för val till styrelsen vid företagets kommande årsstämma. Följande styrelseledamöter ställer upp för omval: Peter Voser, Jacob Wallenberg, Gunnar Brock, David Constable, Frederico Fleury Curado, Lars Förberg, Jennifer Xin-Zhe Li, Geraldine Matchett och David Meline.

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 2 februari 2023, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. ABB:s verksamhet bygger på mer än 130 års spetskompetens och de cirka 105 000 medarbetarna är engagerade i att främja innovation som påskyndar den industriella omvandlingen. www.abb.com

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp