CEMS van ABB: Alles over emissiemonitoring

Wanneer u een CEMS systeem aanschaft, wilt u van tevoren weten wat u kunt verwachten van uw CEMS-leverancier. De service van uw CEMS-leverancier is namelijk cruciaal voor het maken van de juiste keuze. U moet er immers niet aan denken dat u na installatie een ongeplande stilstand krijgt waardoor u onverwachte kosten moet maken. ABB zet zich maximaal in om te allen tijde aan uw verwachtingen te voldoen. Om een beter begrip te krijgen van onze diensten, is het belangrijk dat u eerst te weten komt wat een CEMS precies is en hoe wij u kunnen ondersteunen als het op het gebied van een CEMS aankomt. Bent u nieuwsgierig geworden? Lees dan verder, we vertellen u er alles over.

Nood aan assistentie?

Wat betekent CEMS?

CEMS staat voor Continuous Emission Monitoring System oftewel een continu emissiebewakingssysteem. Dit soort systemen kunnen de schadelijke stoffen in afvalgassen meten waardoor de impact op het milieu gemonitord en beheerst kan worden. Een CEMS systeem kan in sommige gevallen verplicht worden gesteld zodat bepaalde milieunormen altijd nageleefd kunnen worden. 

Wat doet een CEMS precies?

Een CEMS is een systeem, voor continue opname en evaluatie van emissiegegevens voor alle industrieën en kan diverse verschillende emissie uitstotingen meten zoals H2O, CO2, No, NH3 en HCI. De meetresultaten en rapporten worden na het meten van de emissie opgeslagen in een database zodat de data achteraf geëvalueerd kan worden waarna er eventueel bijgestuurd kan worden.

ABB: dé CEMS-leverancier

ABB is dé CEMS-leverancier van totaaloplossingen en streeft continu naar het leveren van de laagste meetonzekerheid en maximale beschikbaarheid van apparatuur. Met tientallen jaren ervaring en tientallen duizenden wereldwijd verkochte installaties is ABB in staat u de meest kwalitatieve service en producten aan te bieden tegen de laagste prijs.

Bent u benieuwd naar een CEMS van ABB? In onderstaande video laten wij u zien hoe de nauwkeurigheid van een emissierapportage verbeterd kan worden met de zirkonium zuurstof analysers van ABB. 

 
 

Emissiebewakingssystemen van ABB

Nu u weet wat een CEMS inhoudt bent u wellicht nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Daarom behandelen we hieronder een populair emissie bewakingssysteem uit het assortiment van ABB.

Advance Optima & Easyline

De Advance Optima & Easyline gas analysers combineren geavanceerde technologieën met meer dan 90 jaar ervaring in de proces- en omgevingsanalyse. Hierom wordt de Advance Optima & Easyline series als dé innovatieve oplossing voor de eisen van vandaag beschouwd. Daarnaast staan de analysers wereldwijd bekend om hun robuustheid, eenvoudige installatie, vereenvoudigde kalibratie en bediening in veilige en explosiegevaarlijke omgevingen. 
 
 

Wat kan ABB voor u betekenen?

Heeft u een continu emissie bewakingssysteem (CEMS) nodig en wilt u er ook zeker van zijn dat een CEMS-leverancier aan uw verwachtingen voldoet? Kies dan voor de totaaloplossingen van ABB. Wij weten hoe u compliant kunt blijven en streven altijd naar de meest betrouwbare dienstverlening. Wilt u weten welk CEMS het beste aansluit bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze gespecialiseerde adviseurs delen graag hun expertise met u.  Weet u al welk CEMS bij uw bedrijfsvoering aansluit? Dan kunt u hier uw ABB-channel partner vinden. Een ABB-channel partner brengt de producten en diensten van ABB rechtstreeks tot aan uw voordeur. Daarnaast kunnen ze hun diepgaande kennis van de lokale markten met u delen en zijn ze vertrouwd met de gedefinieerde flowmeters en processen van ABB.

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language