Vil du øge energieffektiviteten?

Lær hvordan vores frekvensomformere kan hjælpe dig på vej.

Næsten 70 procent af al elektrisk energi i industrien bruges til at drive motorer. De gør det muligt for applikationer at køre i en industriproces, f.eks. pumper, der bevæger væsker, eller ventilatorer, der bevæger luft. Det er afgørende for vores planet at sænke CO₂-emissionerne og øge energieffektiviteten, men også for at sikre stabile og produktive industriaktiviteter.

For at hjælpe dig med at gøre det har ABB udviklet en bred portefølje af anvendelige lav- og mellemspændings AC- og DC-frekvensomformere med variabel hastighed, der passer til formålet. De styrer motorernes hastighed og drejningsmoment, hvilket kan øge energieffektiviteten med op til 80 %. Ved at tilføje en frekvensomformer til en motor sikrer du ikke blot nøjagtighed i dine industrielle applikationer, du reducerer ligeledes belastningen på din maskine og dit system, men du vil også kunne optimere maskinens hastighed, hvilket vil sænke dit energiforbrug, når du har brug for det.

Del denne side

Hvorfor tilføje en frekvensomformer

drives-energy-efficiency-pictogram1

Det anslås, at 23% af verdens industrimotorer er udstyret med et drev

drives-energy-efficiency-pictogram2

Dette tal forventes kun at stige til 26 % i løbet af de næste fem år

drives-energy-efficiency-pictogram3

Det er ikke alle motorer, der kan anvendes med en frekvensomformer, men eksperter mener, at ca. 50% af motorerne i industrien vil have gavn af at blive koblet sammen med en frekvensomformer.

drives-energy-efficiency-pictogram4

Når et drev tilføjes til den eksisterende motor i en pumpe, ventilator eller kompressor, kan det typisk reducere strømforbruget med 25%

Energieffektivitet betaler sig

Størstedelen af livscyklusomkostningerne for motorer og frekvensomformere består af brugt energi.

Den ekstra købspris for en højeffektiv motor fra Abb med variabel hastighed er kun få procent sammenlignet med den energi, der bruges til at drive udstyret i hele dets levetid. Energibesparelser med frekvensomformere med variabel hastighed og højeffektive motorer tjener sig typisk ind på 1-3 år. I nogle tilfælde kan investeringsafkastet (ROI) af VSD'er tjene sig ind inden for få måneder.

Der er stort potentiale for besparelser i energiforbruget i hele livscyklussen!

De vigtigste elementer i livscyklusomkostningerne for et mekanisk styret pumpesystem

Kundecases (video)

Bliv en del af Energy Efficiency Movement

Energieffektivitet er ikke et "hvis", det er et must. Det er en enkel og virkningsfuld måde at afbøde klimaændringerne. Det er den lavthængende frugt, vi har brug for for at skabe en fremtid, hvor al energi er ren energi.

Energy Efficiency Movement  samler alle interessenter for at innovere og handle, for at skabe en mere energieffektiv, regenerativ og tilpasningsdygtig verden. Sammen kan vi gøre en reel forskel, hvis vi beslutter os for at bruge vores kræfter.

Værktøj

Highlights og referencer (Eng)

Relaterede links

Loading documents
Select region / language