Global site

Az ABB weboldala cookie-kat használ. A weboldalunkat látogatók elfogadják a cookie-k használati feltételeit. Tudjon meg többet

Frekvenciaváltóval hajtott motorok alkalmazása potenciálisan robbanásveszélyes légkörben

Mi minősül potenciálisan robbanásveszélyes légkörnek?

Robbanásveszélyes légkör akkor alakulhat ki, ha éghető gázok, ködök, gőzök vagy por keveredik össze levegővel.   A robbanásveszélyes légkör kialakulásához szükséges anyagkoncentráció szintje magától az anyagtól függ.   Ez robbanásveszély kialakulásához vezet.  Azt a területet vagy környezetet, ahol fennáll a lehetősége ilyen veszély kialakulásának, potenciálisan robbanásveszélyes légtérnek nevezzük.   Robbanásveszélyes légtérrel és környezettel számos iparágban találkozhatunk. A vegy-, a gyógyszer-, az élelmiszer- és az energiaiparban éppúgy előfordulnak, mint a fafeldolgozás területén.  Ezek a területek "veszélyes terület" vagy "veszélyes helyszín" elnevezéssel is ismertek.  

Számos ipari ágazatban a potenciálisan robbanásveszélyes légkör magában a technológiai folyamatban alakulhat ki.  Az ilyen veszélyek fennállása néhány esetben nem nyilvánvaló.  A fűrészüzemek például alapesetben nem tartoznak a potenciálisan robbanásveszélyes légterek körébe, azonban ha a fűrészpor nagy mennyiségben felhalmozódik, akkor az üzem területe ilyen környezetté válik.     

Kapcsolódó anyag

Kiválasztott termékek