Global site

Nya affärsmöjligheter med Arnon som partner

ABB:s Value Provider Program borgar för djup kompetens och hög kvalitet. Nu har ABB och Arnon signerat ett partnerskapsavtal och tillsammans ska de båda företagen lyfta varandra – och kunderna – till nya nivåer.

Text: Lena Bergman.

Partnerskap för framtiden. Mattias Johansson ABB, Jörgen Hedström Arnon och Petter Hollertz ABB ser fram emot ett gemensamt arbete att skapa nya affärsmöjligheter.n, något som gör samarbetet med auktoriserade value providers än mer betydelsefullt, säger Mattias Johansson, Channel Manager på ABB.

Tillsammans blir vi starkare. De företag som blivit auktoriserade i ABB:s Value Provider Program är en viktig nyckel till mer omfattande erbjudanden och framgångsrika affärer. ABB:s partners inom motorer och drivsystem har både djupa kunskaper om lokala marknader och är väl insatta i våra produkter och processer. Arnon är det senaste i raden av företag som blivit certifierade som auktoriserad value provider för frekvensomriktare.

– Vi kan göra mycket tillsammans på den svenska marknaden! Nu startar arbetet med att hitta nya sätt att vinna affärer som ABB inte hade kunnat utan Arnon, och som Arnon inte hade kunnat utan ABB, säger Petter Hollertz, Area Sales Manager på ABB.

– För Arnon betyder det mycket att bli en auktoriserad value provider till ABB. Det är en kvalitetsstämpel som visar att vi har hög kompetens om ABB:s produkter och arbetssätt. Vi ser verkligen fram emot att utöka vår affär med ABB och ta nya marknadsandelar tillsammans, säger Jörgen Hedström, försäljningsdirektör på Arnon.

Väljer alltid ABB:s komponenter

Arnon en av Nordens största OEM inom industriell el- och automationslösningar, med huvudkontor i Finland och en fabrik i Polen. För ett par år sedan startade man verksamhet i Sverige, en etablering som redan till lett till nyanställningar, rejäl omsättningsökning och en fördubbling av antalet kunder.

I Finland har Arnon sedan lång tid ett framgångsrikt samarbete med ABB, och nu ser man fram emot att skapa något liknande i Sverige. Något som talar för att det kommer att lyckas är att Arnon redan nu alltid förespråkar ABB:s produkter i sina projekt.

– Som systemintegratörer jobbar vi för att hitta den optimala lösningen och försöker alltid harmonisera och konvertera kunden till att använda ABB-komponenter i alla projekt. Att använda få märken och så mycket ABB som möjligt blir betydligt mer kostnadseffektivt och det gör kunden mer konkurrenskraftig, säger Jörgen Hedström.

Fördel att erbjuda systemlösningar

Med Value Provider-auktoriseringen på plats ser ABB och Arnon nu fram emot att få möta kunder sida vid sida, rustade för att med smarta lösningar svara mot nya marknadstrender och kundernas framtida behov. Tillsammans har de båda företagen betydligt större leveransförmåga än var för sig, och just möjligheten att sälja systemlösningar i stället för enskilda produkter är viktig.

– Att vi tack vare Arnon nu ökar våra möjligheter att sälja hela system är väldigt värdefullt för ABB. Förmågan att erbjuda våra kunder paketlösningar kommer att bli viktigare i framtiden, något som gör samarbetet med auktoriserade value providers än mer betydelsefullt, säger Mattias Johansson, Channel Manager på ABB.
 

FAKTA

ABB:s Value Provider Program
ABB:s globala partnerskapsprogram – Value Provider Program – är en betydelsefull kvalitetsstämpel i branschen. Inom motorer och drivsystem finns ett väl utbyggt partnernätverk med systemintegratörer och tekniska distributörer. ABB:s auktoriserade value providers har djupgående kunskaper om lokala marknader och är väl insatta i ABB:s produkter och processer. 

Arnon
ARNON grundades 1978 och är idag en av Nordens största OEM inom industriell el- och automationslösningar som arbetar hela vägen från R&D, design och konstruktion till implementation av fullskaliga automationsprojekt. Företagets huvudkontor finns i Tammerfors Finland, men Arnon är verksamma världen över. Verksamheten i Sverige etablerades 2020.
 

Dela sidan

Läs mer

  • Kontakta oss

    Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

    Kontakta oss