Uppdateringarna som har gjorts över tid har gjort att DTC har nått bortom de krävande, högdynamiska applikationer för vilka de ursprungligen skapades. Förbättrad programvara och gemensamma, högeffektiva mikroprocessorer gör DTC-drivsystem till ett ekonomiskt bra val för bred tillämpning. Möjlighet att snabbt möta förändringar i processvariablerna, såsom tryck, spänning, eller position i kombination med enastående hastighets- och momentstyrningsdynamik gör DTC till ett attraktivt val för fler industrier.
Dessutom möjliggör frekvensomriktare för växelström stora energibesparingar för ett stort antal tillämpningar för pumpar/fläktar med variabel hastighet. Eftersom pumphastighet kontra effekt har ett kubiskt samband, en processekvens som gör att pumpen kan köras med 50 % av hastigheten skulle endast använda 1/8 av den maximala effekten.
Maskinvaran och programvaran för Direct Torque Control har utvecklats kontinuerligt under de 30 år som denna teknik har funnits. Baserat på teoretiska grunder och DSP-teknik har DTC:erna inte längre de begränsningar som de tidigare processorerna hade. Kraftfulla processorer kör nu snabbt komplexa styralgoritmer, uppdaterar motormodellernas parametrar och switchar frekvensomriktarens transistorer för optimal prestanda.
ABB:s respekterade arv inom drivsystemsteknik och stora resurser har använts för att utveckla direktmomentstyrning. DTC fortsätter att vara en teknik i utveckling. Det har vuxit till ett varumärke som är större än ”momentstyrning” genom integrering av smarta användargränssnitt, funktioner för drivningsdiagnostik och programvara för systemnivå.
Om vi blickar framåt har ABB för avsikt att fortsätta på den inslagna vägen med sin hållbara DTC-teknik. Kunder som köper ABB:s drivsystem kan känna sig trygga i att de fördelar med Direct Torque Controlsom de investerar i i dag kommer att finnas kvar under överskådlig tid.