Yksittäiset sähköautojen latauspisteetABB:n EVLunic B-sarjan latausrasiat tarjoavat turvallisen optimiratkaisun pientalojen, rivitalojen sekä kerrostalojen pysäköintilataukseen ladattaville hybrideille, täyssähköautoille ja muille sähköajoneuvoille.

EVLunic B ja B+

Sähköautojen lataus pienemmissä järjestelmissä voidaan toteuttaa suoraviivaisesti. Esi-merkiksi 1 - 3 paikan pysäköintilataus voi onnistua ilman kuormanhallintaa EVLunic B tai B+-latausrasialla, ilman käyttäjän valtuutusta, jos käyttäjänä on pysäköintipaikan omista-ja/haltija.

Latausrasiaan voi vaihtoehtoisesti tilauksen yhteydessä valita lisävarusteena käyttäjän val-tuutukseen mekaanisen avaimen tai RFID-lukijan. Jos kuorman hallintaa tarvitaan, EVLunic B+-latausrasian lähdöllä on mahdollista ohjata vastaava kuorma latauksen ajaksi pois päältä. Tämä voi edellyttää muutoksia syöttävään keskukseen.

Hyvä muistaa EV-latausjärjestelmän suunnittelussa

Latauspisteen käyttäjän kannalta on helppokäyttöisempi vaihtoehto latausrasia, missä on kiinteä latauskaapeli latausliittimellä, kuin latausrasia missä on pistorasia. Yleisesti EU:n alueella on suosituksena käyttää latausliittimenä Type 2 liitintä. Jotta EV-latausjärjestelmä on yhteensopiva myös tulevaisuuden tarpeita ajatellen, kannattaa järjestelmä toteuttaa minimissään 3 x 16 A latauspisteillä, huolimatta siitä että merkittävä osa sähköautoista on ladattavia hybridejä, jotka voivat käyttää latauksessa yhdestä vaiheesta 16 A. Toimintavarmuuden ja pitkän käyttöiän takaamiseksi EVLunic-latausrasiat kannattaa asentaa tuulettuvaan tilaan siten, ettei rasioihin kohdistu suoraa auringonpaistetta eikä vesi-tai lumisadetta. Asennuspaikkana on ensisijaisesti seinäpinta, rasiat voi myös asentaa asennukseen soveltuvalle jalustalle. Seinäasennuksen etuna on sen tuottama suoja yliajon sekä talvisin lumien siirron kannalta, sekä kustannustehokkaampi syöttökaapelin pintakaapelointi.

Järjestelmän suunnittelussa tulee huomioida vaiheiden vuorottelu kolmen vaiheen osalta siten, että vältytään vinokuormalta. Sähköajoneuvon integroitu latauslaite käy latauskaapelin kautta lukemassa latausrasialta maksimi latausvirtatason, ja säätyy sen mukaan. Integroitu latauslaite muuttaa vaihtovirran akustolle soveltuvaan muotoon tasavirraksi. Lataus-aika vaihtelee akuston kapasiteetin, varaustason, lämpötilan sekä ulkolämpötilan ja maksimilataustehon mukaan esimerkiksi 2-12 tuntiin.
Koska sähköautojen käyttövoima-akustojen koot ovat kasvussa, tulevat lataustehot kasvamaan ja latauspisteen toimintaperiaate vaihtuu isommilla akuilla AC:stä DC:ksi. Joten kolmivaiheisena suunniteltu järjestelmä on paremmin yhteensopiva myös tulevaisuuden tarpeiden kanssa.

Tuotetiedot ja dokumentit

Tuotevalintatyökalu
Dokumentit
Loading documents

Palvelut ja työkalut

  • Yhteydenotto

    Lähetä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä

    Ota yhteyttä
Select region / language

Suositut linkit