Tehnologia ABB Vehicul-Rețea (V2G)

Ce este tehnologia vehicul-rețea?

 

Tehnologia vehicul – reţea (V2G) deschide noi oportunităţi pentru comerţul cu energie şi managementul energiei inteligente. Tehnologia V2G eliberează energia stocată în bateriile vehiculelor electrice astfel încât gospodăriile şi flotele să poată sprijini reţeaua atunci când cererea de energie este la maximum. V2G oferă utilităţilor acces la energia regenerabilă stocată în vehicule ca să poată echilibra mai bine sarcinile şi negocia blocajele în reţea.

Cum funcționează V2G

 

Încărcarea unui vehicul electric este de obicei un flux de energie unidirecţional tip “reţea- vehicul”. Energia stocată în bateriile vehiculelor electrice este folosită exclusiv pentru condus. Punctele de încărcare bidirecţionale V2G fac din încărcarea vehiculelor electrice o stradă cu două sensuri. În anumite momente, atunci cândcererea de energie în reţea are puncte maxime, vehiculele încărcate complet au posibilitatea de a transfera energia stocată înapoi în reţea.

Proprietarii de vehicule electrice pot taxa reţeaua cu o sumă pentru acest serviciu, bucurându-se de un câştig financiar al investiţiei lor în vehiculul electric, în timp ce pot seta limite rezonabile pentru a se asigura că au întotdeauna gama de care au nevoie. Reţelele inteligente au de câştigat prin maximizarea utilizării energiei regenerabile şi prin optimizarea amprentei lor de carbon în timp real.  

Cazuri de utilizare V2G

Având în vedere că se aşteaptă ca numărul de vehicule electrice pe şosele în ntreaga lume să crească la 559 milioane până în 2040, ecosistemele noastre de energie evoluează. Energia devine mai inteligentă, interconectată, iar vehiculele electrice devin o parte activă a reţelei.

Tehnologia V2G este o componentă cheie a strategiilor care se referă la schimbările climatice. Tehnologia face mai eficientă integrarea energiilor regenerabile, negociind blocajele în reţea şi minimalizând volatilitatea reţelei. 

V2G influenţează investiţia societăţii în e-mobilitate pentru a face energia mai agilă. Creează noi modele de business şi oportunităţi de venit suplimentar prin punerea la dispoziţie a unei resurse cruciale, subutilizate: bateriile vehiculelor electrice.

Exemplele de utilizări ale V2G sunt convingătoare. Pentru utilităţi şi operatori ale unor flote mari de vehicule electrice, beneficiile nu trebuie ratate. Si cu soluţia de reîncărcare bidirecţională de la ABB, strategiile pentru energie mai inteligentă şi mobilitate lipsită de emisii sunt mai bine conectate şi mai eficiente dinpunct de vedere al costurilor.

Unde este utilizat vehiculul electric şi încărcat/ descărcat (EN)

Care sunt beneficiile tehnologiei Vehicul-Rețea (V2G)?


Utilități

V2G participă la echilibrarea reţelei şi prin integrarea energiilor regenerabile permite ca utilităţile să devină mai puţin dependente de centralele energetice care folosesc combustibili fosili. Tehnologia V2G ajută utilităţile să îşi atingă ţintele de sustenabilitate.

 

Șoferul vehiculului electric

Pentru că se aşteaptă ca soluţiile V2G să devină o caracteristică financiară benefică pentru utilităţi, aceştia au motivaţia clară de a încuraja consumatorii să participe. Consumatorii vor fi premiaţi dacă îşi pun la dispoziţie bateria pentru a fi folosită de utilităţi prin intermediul tehnologiei V2G. Aceasta va avea ca rezultat un cost total de proprietate mai scăzut.   

 

Operatorii de flote de vehicule electrice

Proprietarii de flote pot face bani cu flota lor returnând energie în reţea şi reducându-şi costurile devenind mai activi în consumul de energie. În timp ce energia stocată poate fi folosită in cazul unei căderi de energie, operarea continuă este garantată.  

 

Clădiri comerciale/ gospodării

V2G ajută la stocarea energiei regenerabile şi la consumul acesteia atunci când este momentul potrivit. Cu V2G, momentele de consum maxim din clădire pot fi echilibrate cu ajutorul maşinilor electrice fără a consuma energie suplimentară din reţea. 

 

Descoperiți mai multe despre aplicațiile cheie ale tehnologiei V2G

 

Aplicaţiile V2G se referă la serviciul/ serviciile pe care această tehnologie are ca obiectiv să le furnizeze. Aplicaţiile pot fi grupate pe larg în „aplicaţii client” care se concentrează pe servicii către clientul de electricitate şi/ sau proprietarul/ operatorul de vehicule electrice şi „aplicaţii sistem” care se centrează pe servicii auxiliare în reţea.

Highlights

  • Contactați-ne

    Trimiteți solicitarea de informații web și noi vă vom contacta

    Contactați-ne
Select region / language