Τι είναι το σύστημα ΑΒΒ i-bus® KNX;

Το σύστημα ΑΒΒ i-bus® KNX αποτελεί τη βάση για τον ολοκληρωμένο έλεγχο κάθε σύγχρονης εγκατάστασης. Η κεντρική ιδέα της ‘’έξυπνης κατοικίας’’, βρίσκεται στον ολιστικό έλεγχο και αυτοματισμό των λειτουργιών. 

Ο συνδυαστικός  έλεγχος του φωτισμού, της θέρμανσης, της ψύξης αλλά και των μηχανισμών σκίασης  σε ένα συνολικό σύστημα αυτοματισμού, οδηγεί σε μεγαλύτερες συνθήκες άνεσης για τον χρήστη, αφού τα πάντα ενεργοποιούνται και ελέγχονται αυτόματα. Επιπλέον αφού κάθε λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Με το ΑΒΒ i-bus® KNX οι δυνατότητες ελέγχου είναι πραγματικά απεριόριστες. Ελέγξτε τις οικιακές (λευκές) συσκευές σας με το πάτημα ενός πλήκτρου, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική σε οποιοδήποτε χώρο, διαβάστε τα email σας στην έγχρωμη οθόνη αφής ABB-ComfortTouch 12’’ και ελέγξτε με μια μόνο ματιά εάν τα φώτα του υπογείου είναι αναμμένα ή αν κάποιο παράθυρο έχει ξεχαστεί ανοιχτό. 

Στις μέρες μας τα διάφορα επιμέρους συστήματα μιας οικίας ή ενός κτιρίου, όπως ο φωτισμός, η θέρμανση και ο κλιματισμός, οι μηχανισμοί σκίασης, αλλά και τα οπτικοακουστικά μέσα και οι οικιακές (λευκές) συσκευές, συνεργάζονται όλο και περισσότερο μεταξύ τους, χάρη στην ύπαρξη προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων, που εξασφαλίζουν τη διασύνδεση των συστημάτων στα σύγχρονα κτίρια.
Η ΑΒΒ έρχεται να κάνει την ιδέα του έξυπνου κτιρίου πραγματικότητα με το ΑΒΒ i-bus® KNX. Με το σύστημα αυτό όλες οι πληροφορίες και οι εντολές για τον έλεγχο της εγκατάστασης μεταδίδονται μέσω ενός καλωδίου δεδομένων (bus), επάνω στο οποίο συνδέονται οι διάφορες ψηφιακές συσκευές του συστήματος, όπως η νέα γενιά οθονών αφής ABB ComfortTouch® και μονάδων κεντρικού ελέγχου ABB-priOn®. 

ABB ComfortTouch® & ABB-prion®

Με τις συσκευές αυτές, διαισθητικές στη χρήση αλλά και άψογές στην αισθητική, αρκεί το πάτημα ενός πλήκτρου, με την άκρη του δαχτύλου μας, ώστε να καθοριστούν σενάρια για το φωτισμό, τη μουσική, τη θέρμανση και τον κλιματισμό, αλλά και πολλές ακόμα λειτουργίες ενός κτιρίου. Μπορούμε έτσι να έχουμε, ανά πάσα στιγμή, υπό παρακολούθηση και έλεγχο, όλα τα επιμέρους συστήματα αυτού. 

Τα μενού και τα μπουτόν των συσκευών ABB-priOn® και ABB ComfortTouch® αλλά και των υπολοίπων συσκευών του συστήματος ΑΒΒ i-bus® KNX, προσαρμόζονται πλήρως στις απαιτήσεις του κάθε χρήστη ξεχωριστά, ενώ η σαφήνεια εξασφαλίζεται με κείμενα στην ελληνική ή άλλες επιθυμητές γλώσσες αλλά και με εικονίδια, όπως και με την ύπαρξη ενός απλού και κατανοητού χρωματικού κώδικα. 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Select region / language

Δημοφιλείς σύνδεσμοι