Energiansäästö

Selvää säästöä kiinteistön ja taloyhtiön kustannuksiin

Sähkönkulutukseen voidaan vaikuttaa monella tavalla saneerauksen yhteydessä. ABB:n tuotteiden avulla säästöjä syntyy sekä kiinteistön omistajalle että asukkaalle, samalla kun turvallisuus ja asumismukavuus paranevat.


KNX yhdistää sähköiset toiminnot


KNX-taloautomaatio tuo paljon lisämahdollisuuksia energiatehokkuuteen. Standardoitu KNX-järjestelmä yhdistää rakennuksen kaikki sähköiset toiminnot yhtenäiseksi energiatehokkaaksi verkoksi. KNX on väylätekniikka, jolla voidaan ohjata taloautomaation kaikkia eri osia, kuten valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia tai markiiseja. Väylätekniikka tuo merkittäviä säästöjä sekä toteutusvaiheessa että rakennuksen elinkaaren aikana.

Tilanneohjauksien lisäksi voidaan tehdä aikaohjauksia, ohjauksia läsnäolotiedon perusteella (läsnäolo- ja/tai liiketunnistimin) sekä niiden yhdistelmiä. Kotona/poissa-kytkin on helppo tapa kytkeä halutut kulutukset pois päältä asukkaan lähtiessä kotoa.

KNX mahdollistaa myös reaaliaikaisen sähkön- ja vedenkulutuksen seurannan, jonka on todettu ohjaavan asukkaiden tapoja ja näin myös sähkön ja veden käytön parempaa suunnittelua arjessa johtaen säästöihin.

» Linkki KNX-taloautomaatioon


Kotona/poissa-kytkin

  • Kotona/poissa-kytkin on helppo tapa varmistaa, että valot ja halutut pistorasiat kytketään pois päältä poissaolon ajaksi.
  • Mikäli kohteessa on perinteinen sähköistys, kotona/poissa-toiminto voidaan toteuttaa langattomilla KNX- ja RF-tuotteilla.
  • Kotona/poissa-toimintoon voidaan liittää myös lämmityksenohjaus, jolloin poissaolon ajaksi voidaan kytkeä päälle lämpötilanpudotus, eli lämpötila pudotetaan automaattisesti esim. 2 asteella, jotta lämmitysenergiaa ei kulu turhaan.

» Linkki KNX-taloautomaatioon
» Linkki langattomaan ohjaukseen


Valaistuksenohjauksella voidaan vaikuttaa sähkökulutukseen

  • Liiketunnistinohjaus on helppo tapa varmistaa että valot ovat päällä vain silloin kun tilassa liikutaan.
  • Valonsäätimien avulla valaistustaso saadaan säädettyä aina tilanteeseen sopivaksi.

» Linkki valonsäätimiin
» Linkki liike- ja läsnäolotunnistimiin


Tuotteet

Katso myös

Select region / language