Global site

ABB:n websivuilla käytetään evästeitä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Mukavuuskytkin

Yksi tuote, monta ohjaustapaa

Toiminnallinen ja miellyttävä. Tyylikästä Vahti-Jussi®-mukavuuskytkintä voidaan käyttää kuten tavallista kytkintä vaikuttamatta automaattitoimintoihin lainkaan. Lähemmin tarkasteltuna siinä kuitenkin on ominaisuuksia, joita vastaavissa kytkimissä ei ole aikaisemmin nähty. Siihen liitetty valaisin tai laite voidaan kytkeä päälle ilman kosketusta, manuaalisesti tai ajastimella.

Mukavuuskytkintä voidaan käyttää eri tavoin. Kytkin voidaan haluttaessa määrittää kokonaan automaattiseksi. Tällöin se kytkee valon päälle ja pois automaattisesti sen mukaan, havaitseeko se liikettä. Puoliautomaattitoiminto sytyttää valon automaattisesti ja jättää sen päälle, kunnes valo sammutetaan manuaalisesti.

Ajastettu toiminta: manuaalinen sytytys, automaattinen sammutus


Ajatellaan tilannetta, jossa portaikossa on automaattinen ajastinkytkin. Tulet kotiin. Portaikossa on yhä valot, koska joku on juuri kulkenut käytävässä. Otettuasi pari askelta oletkin yhtäkkiä pimeässä, koska edellisen kulkijan aktivoima valojen päälläoloaika on päättynyt. Innovatiiviset Vahti-Jussi-liiketunnistimet, mukaan lukien mukavuuskytkin, estävät tällaiset mahdollisesti vaaralliset tilanteet. Ne tunnistavat, kun seuraava kulkija saapuu käytävään, ja aloittavat valojen päälläoloajan alusta uudelleen.

pl-bm-komfortschalter-04

Puoliautomaattinen toiminta: automaattisesti päälle, manuaalisesti pois


Sokkeloisiin kellareihin ja työhuoneisiin. Mukavuuskytkimet sytyttävät valon automaattisesti ja antavat sen palaa niin kauan kuin tarvitset valoa. Valo pysyy päällä, vaikka et liikkuisi vähään aikaan tai vaikka poistuisit tilapäisesti tunnistimen tunnistusalueelta. Voit keskittyä rauhassa työhön ja päätät itse, milloin valoa ei enää tarvita.

pl-bm-komfortschalter-05

Automaattinen toiminta: voit unohtaa kytkimet kokonaan


Läpikulku- ja pistäytymistilat, kuten käytävät, vaatehuoneet, kellarit ja WC:t. Valo kytkeytyy päälle automaattisesti kun tunnistusalueelle saapuu henkilö, ja sammuu automaattisesti kun tietty aika (1–10 minuuttia) on kulunut. Turvallisuustoiminto: jos henkilö saapuu tunnistimen tunnistusalueelle valon ollessa sytytettynä, laskuri käynnistyy alusta uudelleen. Myös hämäräkytkinasetus voidaan säätää vallitsevien olojen mukaan. Näin saat enemmän vapautta ja joustavuutta ‒ myös valoisuuden muuttuessa. Mukavuuskytkimen kytkinreleyksikköjä voidaan myös kytkeä päälle ja pois rinnakkain.

pl-bm-komfortschalter-06

Tärkeimmät edut ja ominaisuudet


  • Riippumatta mitä toimintatapaa käytetään, mukavuuskytkin näyttää tavalliselta valokytkimeltä
  • Tunnistusalue 170°, eteen 5 m, sivuille 3 m
  • Ei reagoi kotieläimiin
  • Toimintatilat
  • - Ajastettu toiminta: manuaalinen sytytys, automaattinen sammutus
    - Puoliautomaattinen toiminta: automaattisesti päälle, manuaalisesti pois
    - Automaattinen toiminta: automaattisesti päälle ja pois

Tarkemmat tuotetiedot, mittapiirokset sekä asennus- ja käyttöohjeet löydät täältä.

Katso tuotevalikoima

Lue lisää