ABB Ability™ épületfelügyeleti megoldások

A legegyszerűbb út az intelligens épület kialakításához

Az intelligens épületek egyre fontosabb szerepet töltenek be a modern városok fejlesztésében, valamint elengedhetetlen alappillérei lettek az előttünk álló számos kihívás kezelésében. Ezeknek az innovatív ingatlanoknak képesnek kell lenniük arra, hogy biztosítsák annak költséghatékony működőképességét, és javítsák az épületet használó emberek jólétét és biztonságát. Ehhez elengedhetetlen az intelligens épületfelügyeleti rendszerek alkalmazása, amelyek a lakóházak, irodaépületek szolgáltatásainak automatikus felügyeletével és vezérlésével eredményes működést hoznak létre. Ez az új digitális megoldás átfogó és könnyen átlátható betekintést nyújt a költségek csökkentésébe és a jobb energiahatékonyságba.

Miért van szükség az intelligens épületfelügyeleti rendszerekre?

Az épületek működtetése, fenntartása a világ energiafelhasználásának több mint 30%-át veszi igénybe, és a globális CO2-kibocsátás közel 40%-ért felelős. Az intelligens épületfelügyeleti szoftverek segítségével automatikusan felügyelhető és vezérelhető az épületek szolgáltatásai, például a szellőzés, a hőmérséklet-szabályozás, a világítás vagy akár a biztonsági kamerák működtetése. Ez a digitális rendszer nemcsak a költségeket tudja jobban ellenőrizni, hanem segítségével rövid úton kialakítható az épületek teljes szén-dioxid-mentesítése, amellett, hogy akár 20%-kal csökkenti az épületek energiafogyasztását. Mindezt úgy tudja elérni, hogy szinte bármikor, bárhonnan valós időben tudja nyomon követni az épület adatait.

Miért az ABB épületfelügyeleti megoldása a jó választás?

Az ABB innovatív, integrált épületirányítási megoldásaival intelligenssé teszi az épületeket és ezáltal formálja a jövőt. Az energiahatékony és jövőorientált technológiával azt szeretné a vállalat elérni, hogy például a benne élők, otthon érezzék magukat, maximális biztonságérzetük legyen, vagy a munkatársak pedig fenntarthatóan produktív módon dolgozhassanak. A modern családi háztól kezdve egészen az exkluzív luxusszállodáig vagy irodaházig. Az ABB az intelligens épületfelügyelet területén hatalmas szakértelemmel és tudással rendelkezik, mind a digitális, mind a mechanikus épületegységek terén. Ezért az ABB az egyes komponensektől a rendszereken át a kommunikációs protokollplatformok széles választékáig képes kielégíteni a követelmények széles skáláját. Emellett az ABB épületfelügyeleti megoldása időt és pénzt takarít meg az rendszer által biztosított részletes adatok, mélyebb elemzések, célbeállítások, hőtérképek, jelentéskészítési funkciók használatával, és ezáltal az ingatlantulajdonosai teljes képet kapnak az épület tevékenységéről. 

Hogyan működik az ABB Ability™ épületfelügyeleti rendszer

Felhőalapú SaaS-megoldásként az ABB Ability™ Building Analyzer biztonságos internetkapcsolaton keresztül kinyeri a különböző mérőórákból és érzékelőkből gyűjtött épület adatokat. Köszönhető mindez az épületfelügyeleti eszközök egyszerű beépítésének és üzembe helyezésének, amelyek a jogszabályok teljes mértékű betartásával, az iparági szabványok alkalmazásával és fenntarthatósági célok figyelembevételével történik.

Az ABB épületfelügyeleti megoldást a vállalat mérnökei eleve úgy fejlesztették ki, hogy az költséghatékony beállítást, vezérlést és felügyeletet biztosítson, mind az épületgépészeti egységek, mind az épület egyéb részeinek hatékony működése szempontjából. De mitől lesz az épület intelligens? Például az ingatlant körülvevő környezeti feltételek, valamint az energia és közművek fogyasztásának figyelembevétele által. A rendszer ezen adatok, információk alapján képes megtanulni a felhasználói szokásokat és alkalmazkodni a változó külső feltételekhez. Például azáltal, hogy csatlakozik az online időjárási szolgáltatásokhoz, és tudja, hogy az épület mely részeiben fognak a lakók vagy a dolgozók valószínűleg egy adott időpontban tartózkodni, így az ABB Ability™ épületfelügyeleti rendszer az adott épületrészben automatikusan is be tudja állítani a hőmérsékletet.

 

Az épület automatikus vezérlése nem csak az épületfelügyelet hatékonyságát növeli, hanem a kényelemre, a biztonságra és a környezetvédelemre is pozitív hatással van. De természetesen ez nem azt jelenti, hogy ez a megoldás kiveszi a bentlakók kezéből az irányítást. Olyan egységekkel, mint a mozgásérzékelők, világítás, ajtókommunikáció, automatizált fűtés, légkondicionálás, szellőztetés és redőnykezelés, az ABB számos lehetőséget kínál arra, hogy az épületirányítást határozottan a lakók kezébe adja.

Az épületvezérlés új generációja

Az ABB AbilityTM Energy and Asset Manager egy korszerű felhőmegoldás, amely egyetlen kezelőpanelbe integrálja az energia- és a vagyonkezelést. Az épületegységek és az elektromos berendezések viselkedésének teljes távoli láthatóságát biztosító ABB AbilityTM Energy and Asset Manager is betekintést nyújt a költségek alakulásába, ezáltal minimalizálja a kockázatokat, valamint maximalizálja a teljesítményt és a biztonságot. De mi az első és legfontosabb lépés?

Az épület energiagazdálkodásának alapvető feladata annak meghatározása, hogy az ingatlan pontosan mennyi energiát és hol használ fel. Ezen információk birtokában akár kijelölhetők a fejlesztésre szoruló épületrészek, ami viszont segít hatékonyabbá tenni azokat, és így hosszú távon pénzt takarít meg a tulajdonosoknak. Az ABB épületvezérlésének új generációjával az ingatlan rugalmasan reagál a tulajdonosok különféle igényeire. Ez az innovatív működés lehetővé teszi egy teljesen új épületkultúra gyors és könnyed létrehozását, és ezáltal nagyon személyessé is teszi az ingatlant.

Az ABB termékei nemcsak technológiailag a legfejlettebbek a piacon, hanem a legszebbek közé is tartoznak

Egy eszköz akkor lesz igazán sikeres, ha nem csak funkcionális, hanem esztétikailag is tetszetős. Az ABB mérnökeinek figyelme természetesen ezekre az apró részletekre is kiterjed. Tették mindezt azzal a céllal, hogy olyasmit hozzanak létre, ami a lakókat inspirálja és kényelmet biztosít számukra. A világításkapcsolóktól az ajtóbejárati rendszerekig, a redőnyvezérléstől a teljes épületfelügyeleti rendszerekig az ABB kínálata minden igényt kielégít, stílusos, egységes megjelenést biztosít az ingatlantulajdonosok számára. Az ABB folyamatosan friss, új ötletekkel áll elő, amelyek ötvözik a modern megjelenést és a funkcionalitást. Ezt a törekvést több neves dizájn elismerés is alátámasztja.

Select region / language