UFES ultragyors földelő kapcsoló – aktív belső ívvédelem kapcsolóberendezések számára

Az ívképződés innovatív csökkentése 4 ms-nál rövidebb idő alatt: a lehető legmagasabb szintű ívvédelem a személyzet és a berendezések részére, a biztonságos áramellátás fenntartása és a termelési kiesések csökkentése érdekében.

Egy ívkisülés előfordulása, amely egy rendszeren belül a legsúlyosabb hibának tekinthető, az érintett területen belül többnyire rendkívül nagy hő- és mechanikai igénybevételekkel jár. Az ívkisülés elleni új aktív védelmi rendszer az ABB vákuum-oltókamrája és IS-Limiter technológiája kapcsán szerzett több évtizedes tapasztalatból származó tudáson alapul. Ez az ívkisülést csökkentő legfrissebb technológia hatékonyan segít a negatív hatások elkerülésében ívkisülés előfordulásakor.

Az UFESTM típusú ultragyors földelő kapcsoló egy elektronikus vezérlő és egy primer kapcsolóelemből álló készülékek kombinációja, amelyek egy 3-fázisú földzárlatot kezdeményeznek ívkisülés esetén. A primer kapcsolóelem rendkívül rövid kapcsolási ideje az ívkisülés gyors és megbízható érzékelésével együtt biztosítja, hogy egy ívkisülés kioltása a keletkezés után szinte azonnal megtörténik (kioltási idő < 4 ms az érzékelés után). 

Az UFES elektronika 2 változatban kapható. Ebben a portfólióban a QRU1 típusú elektronikus érzékelő és kioldó egység (DTU) egy bővíthető, teljeskörű megoldást biztosít belső fény- és áramérzékelés révén, amellyel kisebb területeket képes megvédeni kiegészítő készülékek nélkül. 

Másfelől, a QRU100 típusú elektronikus kioldó egység (TU) csak külső érzékelő, detektáló egységeket használ a védett terület ellenőrzéséhez, figyeléséhez. Ebben az összefüggésben a TU kiválóan alkalmas az ABB REA ívvédelmi rendszeréhez való csatlakozáshoz megfelelő interfészek segítségével.

Miért az ABB?

  • Az ívkisülések súlyos hatásainak elkerülése
  • Nagyban megnövelt kapcsolóberendezés kezelői biztonság
  • Az állásidők és javítási költségek drasztikus csökkentése
  • ABB és nem-ABB kapcsolóberendezések felújítása 

Terméket vásárolna, vagy ajánlatot szeretne kérni?

Loading documents

Kapcsolódó ajánlatunk

Select region / language