Spridare

Tillförlitliga elektrifierings- och automationslösningar

Spridare är en tömningsmaskin för bulkmaterial med extremt långa bommar, två eller tre bandtransportörer, larvfötter, sväng och lyftanordningar. Materialet matas till mottagningsbandet av spridaren via en transportenhet, som kan förflyttas på skenor eller larvfötter. Med mer än 60 års erfarenhet i branschen, har ABB utvecklat lösningar för spridare som garanterar att flödet av ditt material flyter smidigt och dumpas på rätt sätt, förbättra produktiviteten och minska produktionskostnaderna.

Vill du ha produktinformation eller service?

Vårt erbjudande

Automation för effektivitet


För bästa kontroll sitter en sensor installerad på tömningsarmen för att mäta utlastningshöjden. När önskad höjd har uppnåtts flyttas spridaren efter ett förbestämt mönster för att starta en ny dumpningsplatsen. Spridarens svänganordningen begränsas av två ändlägen på vänster och höger sida. När operatören specificerar dessa punkter genomförs alla andra riktningsändringar automatiskt. När spridaren rör sig följer avlastningsfordonet efter  automatiskt. En sändare för absolutvärde är installerad på avlastningsfordonet som kontinuerligt visar läget för den skiftande banan. Styrningen av framdriften placera alltid avlastningsfordonet i mitten, med hänsyn till rörelsehastigheten, vinkelpositionen mellan spridarens mottagningsband och avlastningsfordonet, samt vänster eller höger sida av bandtransportören.

Kraftförsörjning och elektrifiering


Stora mekaniska och elektriska installationer har inflytande vad gäller effektiviteten i en gruva. Våra ingenjörer säkerställer att rätt teknik och rätt produkter används för att erbjuda maximal energibesparing. Baserat på årtionden av erfarenhet väljer vi rätt kabeldimensioner och planerar layouten för smidig driftsättning. Vårt mål är att minska energiförbrukningen - besparingar som kommer att fortgå under anläggningens hela livstid.

Instrumentering


Maskiner arbetar under tuffa förhållanden och kräver lösningar för instrumentering som är certifierade enligt internationella standarder. ABB:s beprövade sensorteknik uppfyller dessa normer och är speciellt utformad för att fungera i tuffa miljöer. Vår mycket noggranna sensorteknik ger exakta mätvärden och levererar konsekvent rätt data till det operativa systemet.

Förarhyttsdesign


Våra kundanpassade förarhytter finns i gruvmaskiner över hela världen. Vårt mål är att förse operatören med en ergonomisk arbetsplats för att förhindra trötthet och felaktiga operationer. De senaste kommunikationssystemen ger föraren alla viktiga data.
Vi erbjuder luftkonditionering och uppvärmning, imborttagning på vindrutan och fläktar för luftburet damm, vindrutetorkare och spolare, och fasta eller rörliga ergonomiska operatörsbord. Vår filosofi är att installera respektive datorteknik separat från förarplatsen om det är möjligt, för att öka bekvämligheten.

Motorer och drivsystem


En skovelhjulsgrävmaskin är en komplex maskin med många rörliga delar, inklusive en bom som måste kunna svänga och höjas, larvfötter för att flytta grävmaskin framåt, och ett skovehjul som snurrar. Alla dessa rörelser kräver motorer och drivsystem. Våra experter se till att båda dessa system är korrekt dimensionerade för att ge den kraft och kontroll som krävs för tillämpningen.

Brandvarnare, intercom och belysningskoncept


Med ökad tonvikt på säkerhets- och miljöfrågor behöver en stor utrustning mer än bara automation. Det är därför ABB erbjuder energieffektiva belysningskoncept, samt brandvarnare och släckningssystem, som alla kan inkluderas till maskinens utrustning (video, radio och högtalarsystem).

Downloads och multimedia

Select region / language

Populära länkar