A globális gabonaipari gépgyártó új magyarországi gyára az ABB-t választotta

A mezőgazdasági berendezések gyártására szakosodott GSI az ABB-t választotta globális partneréül. Ezzel helyi szinten egy csapásra hozzáférhet a mechanikai hajtástechnikai termékek, illetve az IEC szabvány szerinti kisfeszültségű motorok teljes köréhez, ráadásul az ABB értékes műszaki támogatását és szolgáltatásait is igénybe veheti.

 A GSI, amely 2011-ben került a világ egyik vezető mezőgazdasági berendezésgyártója, az AGCO tulajdonába, Észak-Amerikában éveken át a Dodge® márkájú mechanikai hajtástechnikai termékeket használta fel berendezéseiben. Miután 2014-ben megnyílt a GSI magyarországi gyára, a cég immár helyben szerette volna beszerezni ezeket a termékeket, és az ABB itteni csapatától meg is kapta mindazt a segítséget, amire szüksége volt. Ráadásul az ABB kínálatában a motorok széles választéka mellett a GSI számára oly fontos Dodge márkájú hajtóművek, csapágyak és tárcsák is megtalálhatók.

A GSI Europe, Africa and the Middle East vezető tervezőmérnöke, Németh Dániel úgy látja, hogy hatalmas előny, ha egyetlen partnercégtől a termékek ilyen széles köre szerezhető be.

– Kereskedelmi, illetve mezőgazdasági szempontból nagyon fontos, hogy egyedi berendezések álljanak a rendelkezésünkre, és azzal, hogy az ABB komplett motor-, illetve gépészeti termékcsaládokat kínál, teljes mértékben kielégíti ezt az igényünket – teszi hozzá Németh. – Nekünk csak ki kell mazsolázni a választékból a megfelelő méretet, konstrukciót, sebesség-, illetve teljesítményértéket, és máris eleget tudunk tenni megrendelőink követelményeinek.  

Németh az ABB-től kapott helyi műszaki támogatást, ezen belül a gépek telepítéséhez biztosított gyakorlati tanácsadást, valamint a részletekbe menő termékismereti oktatást is nagyra értékeli.

– Az ABB szakemberei készséggel kijönnek hozzánk, és az üzemben tartanak tréninget – állítja Németh. – Nagyon fontos ugyanis egy mérnök számára, hogy a legapróbb részletekig ismerje a megvásárolt terméket.

Ivanics Péter, az ABB magyarországi üzleti egységének vezetője büszke a két cég között létrejött partnerségre, és úgy látja, hogy az ABB sikeresen tölti be azt a szerepet, amellyel a GSI működését előmozdíthatja.

– Nemcsak abban egyedülálló az ABB, hogy az elektromos és a mechanikai termékek teljes választékát kínálja – jelenti ki Ivanics –, hanem abban is – és ez talán még fontosabb –, hogy termékeinket az egész iparág a legmegbízhatóbbak között tartja számon. A GSI növekedési pályára állt Magyarországon, és mi továbbra is mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk igényeiket, és ezzel még sikeresebbé tegyük őket. 

Németh Zoltán, a GSI magyarországi gyárának igazgatója azt állítja, hogy az ABB-vel folytatott együttműködés előnyei nyilvánvalóak.

– Az ABB a minőségi villanymotorok jól ismert szállítója, de leginkább azért szeretjük, mert rajtuk keresztül gyorsan hozzájuthatunk a Dodge-termékekhez – magyarázza Németh. – Kulcsfontosságú termékeink előállítása kapcsán elég egyetlen céghez fordulnunk, ez pedig azt jelenti, hogy az átfutási idők lerövidülnek, könnyen nyomon követhetjük megrendeléseink teljesítését, javul a készletgazdálkodásunk, de mindennél fontosabb, hogy egyre magasabb szinten tudjuk kiszolgálni megrendelőinket. 

Oldal megosztása

A vásárló

A GSI Csoport világszerte elismert mezőgazdasági rendszerek, köztük gabonatároló, anyagmozgató, kondicionáló és terményszárító berendezések gyártására szakosodott, de baromfi- és sertéstenyésztéshez szükséges rendszereket is szállít.„Az ABB szakemberei készséggel kijönnek hozzánk, és az üzemben tartanak tréninget. Nagyon fontos ugyanis egy mérnök számára, hogy a legapróbb részletekig ismerje a megvásárolt terméket.”

Németh Dániel, a GSI Europe vezető tervezőmérnöke

Tudjon meg többet

Select region / language