Global site

Az ABB weboldala cookie-kat használ. A weboldalunkat látogatók elfogadják a cookie-k használati feltételeit. Tudjon meg többet

Rendszer teljesítmény

Az általunk ajánlott szolgáltatásokkal optimalizálható a rendszerek teljesítménye.

Ez azt jelenti, hogy a motor vagy generátor különálló vizsgálata helyett a szolgáltatás keretében a teljes rendszert figyelembe vesszük, hogy a jelenlegi rendszer teljesítményét korlátozó elemeket beazonosíthassuk.

Ezek a szolgáltatások lehetőséget adnak az Ön berendezései élettartamának költséghatékony javítások általi növelésére.

ABB Teljesítmény-értékelési program

Az ABB Teljesítmény-értékelési program egy újszerű megközelítés a villanymotorok diagnosztikai szolgáltatásai szempontjából. 

Az ABB Teljesítmény-értékelési programmal Ön képet alkothat arról, hogy a motor valójában hogyan működik az adott környezetben, azaz hogy a külső tényezők milyen hatással vannak a motor működési paramétereire a motor beszerelése és üzembe helyezése után.

Amikor a motor az adott helyszínen üzemel, a működését meghatározó paraméterek különböző okok miatt megváltozhatnak. Ilyen okok közé tartoznak többek között a terhelés, a betáplálás, a telepítés, az üzemi környezet, a korábbi karbantartások, stb.

Ezen tényezők együttes hatása azt eredményezheti, hogy a motor az eredeti tervezéshez képest eltérő névleges / működési jellemzőkkel rendelkezik. Például egy motor ténylegesen működhet 93%-os hatékonysággal névleges terhelésnél, míg a motor adattábláján meghatározott adat szerint ennek az értéknek 94,3%-nak kell lennie. A szabványos teljesítendő értékek például:

  • Regenerált teljesítmény görbék
  • Veszteség-becslések
  • Teljesítmény-paraméterek érvényesítése

Az adott célnak megfelelő, speciális riportok is készíthetők a teljesítmény értékelésére. Részletekért lásd a dokumentumokat. 

További információkért látogasson el a következő weboldalra: ABB MACHsense-P

Tranziens csökkentési szolgáltatások

A villamos tranziensek átmeneti túlfeszültséget és túláramot jelentenek egy villamos hálózatban. Ezek külső okokra (pl. villámlás) vagy belső okokra (pl. kapcsoló-berendezések) vezethetők vissza. A tranziensek visszafordíthatatlan károkat okozhatnak a motorok szigetelő rendszereiben. 

Az ABB megoldása először szoftveres szimulációt alkalmaz az adott villamos rendszer tranziensekre való érzékenységének ellenőrzésére. A szimuláció eredményei alapján ez a szolgáltatás javaslatokat ad fojtótekercsek felszerelésére, hogy így lehessen csökkenteni a tranziensek előfordulásának valószínűségét, ezzel védve a motorok szigetelő rendszereit a károsodástól.

Loading documents