ABB kjøper værrutingsvirksomhet for å utvide porteføljen av maritim programvare

ABB kjøper værrutingsvirksomhet for å utvide porteføljen av maritim programvare

  • ABB utvider sitt tilbud av værkontrollert skipsruting, analyser, rapportering og landbasert støtte gjennom oppkjøpet av DTN Europe BV og DTN Philippines Incs shippingvirksomhet
  • DTNs shippingvirksomhet utfyller ABBs eksisterende portefølje av digitale løsninger, hvilket gir over 5000 tilkoblede skip
  • Værstyrt skipsruting er viktig for å optimalisere drivstofforbruket, redusere utslipp og støtte utfasing av fossilt brensel i skipsfarten

ABB kunngjorde i dag at de har inngått en avtale om å kjøpe shippingvirksomheten til DTN Europe BV og DTN Philippines Inc. (DTN Shipping), som utvider selskapets tilbud innen maritim programvare. Dette etablerer ABB som en av markedslederne innen skipsruteoptimalisering. Oppkjøpet inkluderer DTN Shippings portefølje av skipsrutingsprogramvare, inkludert analyse-, rapporterings- og modelleringsapplikasjoner. Økonomiske detaljer om transaksjonen ble ikke offentliggjort. Transaksjonen er underlagt vanlige avsluttende betingelser samt fullføring av gjeldende bedriftsråds konsultasjonsprosedyrer. Oppkjøpet forventes gjennomført i andre kvartal 2024.

Oppkjøpet kommer på et tidspunkt da sanntids værrutingsanalyser spiller en stadig viktigere rolle for å hjelpe fartøyer med å optimalisere reisens effektivitet og sikkerhet. DTN Shippings virksomhet utfyller ABBs eksisterende digitale tilbud med markedsledende programmeringsgrensesnitt (API) og øker antallet fartøer koblet til ABBs nettverk til over 5000. ABB og DTN Shipping vil samarbeide for å sikre kontinuerlig kundeservice og sømløs integrering av omtrent 85 ansatte, hvorav de fleste er lokalisert i Nederland og Filippinene, til ABB.

Nåværende kunder til DTN Shipping vil dra nytte av ABBs ekspertise innen elektriske, automatiserte og digitale marine løsninger, og sikre flere muligheter til å oppnå effektivitet, spare drivstoff og kutte utslipp.

«Vi ser frem til å ønske våre nye kolleger velkommen til ABB-familien. Med DTN Shippings unike værrutingsløsninger, kombinert med vår eksisterende digitale portefølje, kan vi gi betydelige fordeler for redere og operatører over hele verden, sier Juha Koskela, divisjonspresident, ABB Marine & Ports. "Dette er integrert i vår forpliktelse til å distribuere digitale løsninger med det formål å ta bedre operative beslutninger, noe som resulterer i stadig mer bærekraftig ytelse for fartøyer. Med dette oppkjøpet kan vi nå tilby digitalisering på alle nivåer, på tvers av alle flåtetyper og størrelser, og skape et unikt tilbud innen fartøy og reiseytelse.»

"Innovasjon er av natur samarbeidende," sa Marc Chesover, president og administrerende direktør i DTN. – Dette er et viktig øyeblikk i utviklingen av digitale løsninger for den maritime industrien. Vi er stolte av det Shipping-teamet har oppnådd hos DTN og er sikre på at industrien vil se stor verdi i de utvidede ABB-tilbudene som er mulige når de kombineres med DTN Shipping-porteføljen. DTN ser frem til å fortsette å levere sentrale prognoseelementer til ABB etter fullføring.»

De digitale løsningene med ABB Ability™ for marin industri er godt etablert i segmentene passasjerskip, isgående skip, containerskip og energiskip. Med oppkjøpet styrker ABB ytterligere selskapets fokus på å investere i digitale løsninger som støtter utfasing av fossilt brensel og muliggjør bedre ressurseffektivitet, i tråd med ABBs mål om å fremme en mer bærekraftig fremtid gjennom teknologisk lederskap.

DTN er et globalt data-, analyse- og teknologiselskap. Dens proprietære løsninger og ekspertise leverer pålitelig operasjonell intelligens for organisasjoner med komplekse forsyningskjeder over hele verden. Tilgang til uovertruffen skybaserte data, applikasjoner og innsikt som DTN tilbyr hjelper bedrifter med å blomstre, forbedre tjenestelevering og varebevegelsen for mange kritiske sektorer av den globale økonomien. DTN har hovedkontor i Minneapolis, MN og Utrecht, Nederland og driver virksomheter eller har investeringer i Amerika, Europa og Asia Pacific-regionen med støtte fra mer enn 1200 ansatte over hele verden.

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 140 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp