ABB først i verden med vannkjølt IE5 SynRM  motor som setter en ny standard for energieffektivisering og høy effekt

ABB først i verden med vannkjølt IE5 SynRM motor som setter en ny standard for energieffektivisering og høy effekt

  • Nytt vannkjølt design kombinerer ultra-premium virkningsgrad med høy ytelse
  • IE5 SynRM vannkjølte motorer er ideelle for applikasjoner der høy effekt og kompakt størrelse er en kritisk faktor
  • IE5 virkningsgrad og høy pålitelighet optimaliserer de totale levetids-kostnadene (TCO) ved lavere energiforbruk og reduserte drifts- og vedlikeholdskostnader

ABB er igjen først i verden med IE5 SynRM-serien (synkron reluktansmotor), med lanseringen av en ny versjon som kombinerer fordelene med ultra-høy virkningsgrad og svært effektiv vannkjøling. Det nye designet setter en ny standard for høy effekt og pålitelighet kombinert med kompakt fotavtrykk.

IE5 SynRM vannkjølte motorer kan benyttes til å spare energikostnader og kutte utslipp i nye prosjekter eller som erstatning for mindre effektive motorer. De er ideelle for et bredt spekter av bransjer, som maritime fremdriftssystemer og andre applikasjoner som krever høy ytelse kombinert med kompakt design og pålitelig drift. 

En betydelig fordel med IE5 SynRM vannkjølte motorer er at de er langt mer effektive enn standard vannkjølte induksjonsmotorer, noe som gir et betydelig potensial for oppgradering med energibesparende teknologi. Energieffektivitet er avgjørende for å optimalisere den totale levetidskostnaden (TCO) til en elektrisk motor, fordi kostnaden for energien som brukes gjennom levetiden utgjør rundt 97 prosent av motorens TCO, mens innkjøp utgjør omtrent to prosent. IE5-motorer har 40 prosent lavere energitap enn standard IE3-motorer. Dette gjør at tilbakebetalingstiden for å velge en IE5 i stedet for en IE3-motor ofte er mindre enn ett år.

Påliteligheten forbedres ved svært effektiv kjøling kombinert med den kalde SynRM-rotoren og kjøleribber på lagerskjoldene som reduserer driftstemperaturen til lagrene. Dette bidrar til å øke levetiden til denne viktige komponenten og reduserer vedlikeholdsbehovet. Motorene er robuste, med tette forseglinger for å holde fuktighet, smuss og støv ute, og en glatt overflate som forhindrer oppbygging av skitt. Dette gjør dem perfekte for krevende applikasjoner som krever høy effekt på begrenset plass, for eksempel til maritime fremdriftssystemer og thrustere. Videre trenger ikke motorene vifter eller ventilasjon, da de ikke slipper ut varme til nærområdet. Det lave støynivået gir også et bedre arbeidsmiljø.

Lars-Fredrik Mathiesen, leder for ABB Motion i Norge, sier: "ABB er pionerer innen både SynRM-teknologi og vannkjølte elektromotorer. Nå har vi kombinert kunnskapen i vår nye IE5 SynRM vannkjølte motor som gjør det mulig for våre kunder å nyte fordelene med ultra-premium virkningsgrad i et enda bredere spekter av applikasjoner. Dette er nok en verdensnyhet for denne serien etter lanseringen av vår IE5 SynRM Ex-motor for eksplosjonsfarlige områder."

Den høye effekttettheten gir økt designfleksibilitet, og gjør det det mulig å oppgradere en applikasjon til høyere effekt innenfor samme fotavtrykk, eller ta i bruk en mer kompakt størrelse uten å gi avkall på ytelse og effekt.

Vannkjølte IE5 SynRM motorer er betydelig lettere enn konkurrerende design, noe som gjør dem enkle å håndtere og installere. En 240 kW IE5 SynRM motor i rammestørrelse 315 veier 870 kg, dette er nesten halvparten av vekten til en tilsvarende IE3-motor. IE5 SynRM vannkjølte motorer er tilgjengelige i rammestørrelse IEC 200-315 i aluminium, stålramme er tilgjengelig på forespørsel. Effekter fra 37 til 710 kW ved 400 V. 

ABB Motion holder verden i gang – samtidig som vi sparer energi hver dag. Vi utvikler og presser grensene for å muliggjøre en lavutslipps-fremtid for industrien og samfunnet. Med våre drivsystemer, motorer og digitale tjenester oppnår våre kunder og partnere bedre ytelse, sikkerhet og pålitelighet. Vi tilbyr en kombinasjon av fagkunnskap og teknologi for å levere optimale drivsystemer for en rekke bruksområder i alle industrielle segmenter. Gjennom vår globale tilstedeværelse er vi alltid nær våre kunder. Bygget på over 140 års samlet erfaring innen elektriske drivsystemer, lærer og forbedrer vi oss hver dag. go.abb/motion

—For mer informasjon kontakt:

Mediekontakt

E-post : motion@no.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp