Умен дом с ABB free@home

Умен дом с ABB free@home

Комфорт, гъвкавост и сигурност в едно цялостно решение

Знаете ли какво представлява Умният дом и какви предимства предлага той? Как можете и вие да автоматизирате жилището си така, че да имате възможността да контролирате всяка една негова функция? Колко сложно всъщност е това? Защо системата ABB free@home е най-подходящото цялостно решение за това?

Нека ви запознаем с Веселина Илчева, собственик на напълно автоматизирана къща в София, и Мохарем Мехмед, директор на Building Technology – системен интегратор и партньор на АББ в системите за домашна автоматизация. В следващото видео заедно те ще ни разкажат защо автоматизираният дом е удобен, сигурен и все по-предпочитан.

Контролиране на интериорно и екстериорно осветление

center

С помощта на цялостното решение ABB free@home можете да управлявате осветлението в интериора от контролни панели, разположени във всяко помещение, или от разстояние с помощта на мобилно приложение. Екстериорното осветление може да бъде контролирано с помощта на таймер функции. Системата автоматично следи изгрева и залеза и чрез това определя правилния момент, когато външните осветителни тела да бъдат включени.

Регулиране на температурата във всяко помещение

center

Всяко помещение може да бъде контролирано поотделно и температурата във всяка стая да бъде съобразена с предпочитанията на клиента, като се поставят определени стойности за дадени части от деня или седмицата. Температурните стойности могат да бъдат настройвани дистанционно от мобилното приложение или директно от контролните панели в стаите.

Интегриране на електроуреди от трети производители

center

Системата за домашна автоматизация осигурява възможност за свързване на неограничен брой уреди от различни производители на смарт устройства като Sonos, Amazon Alexa, Miele и др. Например, свързването на аудио система става безпроблемно, като всички плейлсти, радио станции са налични през мобилното приложение или стайния дисплей.

Инсталиране на системата

center

Основното предимство на ABB free@home е възможността за инсталиране на системата на всеки етап от строителство на жилището. В зависимост от степента на завършеност на дадения обект, могат да бъдат интегрирани различни функционалности: ако системата се изгради още на ниво проект, могат да бъдат включени всички функции безпроблемно, а в случай на инсталиране в завършени сгради, могат да бъдат автоматизирани различни безжични смарт устройства.

Серия ключове и контакти future® linear – black matt

center

Избраната серия ключове и контакти future® linear перфектно се съчетава с АББ системите за домашна автоматизация, допълвайки архитектурната концепция на къщата. Използваната цветова гама черен мат (black matt) умело се съчетава с останалите устройства у дома, подчертавайки стилния и изчистен дизайн на къщата. Кадифеното натискане на ключовете и матиращата повърхност придават чувство за изисканост, елегантност и завършеност без излишна помпозност. Серията ключове и контакти future linear са безкомпромисното дизайнерско решение, подходящо за всяко едно помещение в къщата и естествено допълнение към цялостната архитектурна концепция.

“Избрахме да използваме системите на АББ заради постоянното качество, което последните години компанията започна да поддържа. Използваме техни устойчиви системи за работа, тъй като в автоматизациите, макар и те домашни, сигурността и устойчивостта на работа е изключително важна,” сподели Мохарем Мехмед, директор на Building Technology, във връзка с реализирането на проекта.

Ако искате и вие да поемете следващата стъпка към автоматизираното бъдеще, разгледайте нашите предложения за Умен дом още сега!

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp