Зареждането на електромобила у дома, в офиса и на пътя никога не е било толкова лесно

Зареждането на електромобила у дома, в офиса и на пътя никога не е било толкова лесно

Новата зарядна станция, подходяща за жилища, офис сгради и обществена зарядна инфраструктура, Terra AC wallbox на АББ, вече е налична и в България

Бъдещето на мобилността е в електрическите автомобили и вече това не е тайна за никого. В България постепенно се увеличава броят на хората, които избират да станат собственици на електромобили. Причините са много – по-лесна и евтина поддръжка, по-малко шумове и никакви изгорели газове. В същото време, бариерите пред по-масовото навлизане на електрическите автомобили сред шофьорите също намаляват – цените падат, увеличава се пробегът и все повече стават възможностите за зареждане и честотата на зарядните станции в страната.

В България АББ активно допринася за развитието на зарядната инфраструктура за електромобили, като доставя пълното портфолио от продукти и решения за зареждане на електрически автомобили и автобуси. Към 2020 броят на зарядните станции на АББ в България е над 75, а до края на годината този брой значително ще нарасне.

Като световен лидер в областта АББ не спира да търси начини да насърчи и подкрепи повече хора да се възползват от устойчиви транспортни решения, а последното от тях е новата зарядна станция Terra AC wallbox.

Зарядната станция от бъдещето

Terra AC wallbox е зарядна станция за монтаж на стена, която предоставя качествено свързано зареждане на достъпни цени за домове, офиси и публични места. Тя гарантира лесно и удобно проследяване на потреблението на електроенергия.

Новата зарядна станция на АББ е налична във варианти до 22kW, за да се гарантира съвместимост с електрическите системи жилища и сгради по цял свят. Тя предлага безопасно, интелигентно и устойчиво зарядно решение, което е разработено на първо място с мисъл за потребителите.

center

Terra AC wallbox позволява конфигуриране и софтуерни актуализации чрез специално мобилно приложение или дистанционно чрез облачно базирана платформа. По този начин тя осигурява висока гъвкавост и свежда до минимум необходимостта от локална намеса, като същевременно максимизира ефективността и времето на непрекъсната експлоатация.

Всяко зарядно устройство е оборудвано с прецизен електромер, който може да бъде интегриран в системите за управление на енергията в интелигентни сгради, като позволява усъвършенствани функции за управление на натоварването. Това дава възможност на собствениците на сградите да настройват мощността на активите си както е необходимо, за да максимизират зарядната мощност и ефективността.

Предимствата на Terra AC wallbox 

Качество с висока стойност

center
  • Широк обхват от варианти за свързаност, включително чрез WiFi, Bluetooth и Ethernet
  • Дизайн, който осигурява безпроблемен монтаж на стена или пиедестал, на който могат да се съберат две зарядни устройства едно до друго.
  • Конектори, съвместими с по-голямата част от електрическите превозни средства на пазара.
  • Станциите са прахоустойчиви и водоустойчиви в сурови метеорологични условия, като удължват времето на непрекъсната експлоатация и живота на продукта.

Гъвкавост, съобразена с нуждите на бъдещето

  • Софтуер, който се актуализира чрез мобилното приложение на потребителя
  • Опростен достъп чрез RFID или приложение осигурява гъвкавост при обществена употреба
  • Безпроблемно интегриране с допълнителните решения за сградна автоматизация на АББ

Безопасност и защита

  • Изпитана и тествана от независим оценител да отговаря на най-високите стандарти
  • Токоограничаваща защита, която позволява максимална зарядна мощност без неприятни прекъсвания в мрежата.
  • Интегрирана защита от неизправност на заземяването и от пренапрежение, която защитава потребителя и автомобила.

АББ и мобилността

АББ е световен лидер в областта на инфраструктурата за електрически превозни средства, като предлага пълната гама зарядни решения за електрически автомобили, електрически и хибридни автобуси, както и за кораби и железопътни линии. АББ навлезе на пазара на оборудването за зареждане на електромобили още през 2010 година, а днес вече е продала над 13 000 свои бързи зарядни станции на постоянен ток в над 80 държави. Наскоро АББ получи наградата за Глобален лидер в електрическата мобилност 2019 за своята роля в подпомагането на международното приемане на устойчиви транспортни решения.

От януари 2018 година АББ е генерален спонсор на Шампионата ABB FIA Formula E – единствената изцяло електрическа глобална серия автомобилни състезания в света. Шампионатът демонстрира свръхмодерни разработки в конкурентна среда, подпомагайки стимулирането на прогреса в технологиите за електрическа мобилност.

Научете повече как може да поръчате Terra AC wallbox, като се свържете с нас.

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp