АББ придобива бизнес за метеорологични маршрути, за да разшири портфолиото си от морски софтуер

АББ придобива бизнес за метеорологични маршрути, за да разшири портфолиото си от морски софтуер

  • АББ ще разшири предлагането си относно маршрути за метеорологични условия на кораби, анализи, докладване и поддръжка на брега чрез придобиването на корабния бизнес на DTN Europe BV и DTN Philippines Inc.
  • Възможностите за доставка на DTN ще допълнят съществуващото портфолио от дигитални решения на АББ, което ще доведе до над 5000 свързани кораба
  • Метеорологичното управление е от ключово значение за оптимизиране на консумацията на гориво, което помага за намаляване на емисиите от плавателни съдове и подпомагат морската декарбонизация

АББ обяви днес, че е сключила споразумение за придобиване на корабния бизнес на DTN Europe BV и DTN Philippines Inc. (по-нататък DTN Shipping), разширявайки предлагането на компанията в областта на морския софтуер. Това ще утвърди АББ като един от пазарните лидери в оптимизирането на корабните маршрути. Придобиването на портфолиото на DTN Shipping обхваща софтуер за маршрутизиране на кораби, включително приложения за анализи, отчети и моделиране. Финансовите подробности по сделката не бяха разкрити. Очаква се транзакцията да бъде завършена през второто тримесечие на 2024 г. след изпълнение на стандартни приключващи условия и преминаване на консултации с работническия съвет.

Придобиването идва в момент, когато анализите на метеорологичните маршрути в реално време играят все по-важна роля в подпомагането на корабите да оптимизират ефективността и безопасността на пътуването. Допълвайки съществуващото дигитално предложение на АББ, бизнесът на DTN Shipping предлага водещи на пазара интерфейси за програмиране на приложения (API) на АББ и разширява броя на корабите, свързани към мрежите на АББ до над 5000. АББ и DTN Shipping ще работят заедно, за да осигурят непрекъснато обслужване на клиентите и безпроблемната интеграция на приблизително 85 служители, повечето от които са разположени в АББ Холандия и Филипини.

Настоящите клиенти на DTN Shipping ще се възползват от опита на АББ в електрическите, автоматизираните и дигиталните морски решения, осигурявайки повече възможности за постигане на ефективност, пестене на гориво и намаляване на емисиите.

„Очакваме с нетърпение да приветстваме нашите нови колеги в семейството на АББ. С уникалните решения за метеорологични маршрути на DTN Shipping, съчетани с нашето съществуващо дигитално портфолио, можем да доставим значителни ползи за собствениците на кораби и операторите по целия свят,” каза Юха Коскела, Президент на дивизия АББ Пристанища. „Това е неразделна част от нашия ангажимент за внедряване на дигитални решения с цел стимулиране на по-добри оперативни решения, което води до все по-устойчива производителност на плавателните съдове. С това придобиване вече можем да предложим всички нива на дигитализация, във всички типове и размери на флота, създавайки уникално предложение по отношение на производителността на кораба и пътуването.“

„Иновациите по природа са съвместни“, каза Марк Чесоувър, Президент и главен изпълнителен директор на DTN. „Това е важен момент в развитието на дигиталните решения за морската индустрия. Гордеем се с постигнатото от екипа на Shipping в DTN и сме уверени, че индустрията ще види голяма полза от разширените предложения на АББ, които са възможни, когато се комбинират с портфолиото на DTN Shipping. DTN очаква с нетърпение да продължи да предоставя основни елементи за прогнозиране на АББ след завършването.”

Дигиталните решения на ABB Ability™ за морската индустрия са добре установени в сегментите на пътническите, ледените, контейнерните и енергийните съдове. С това придобиване АББ допълнително засилва фокуса на компанията върху инвестирането в дигитални решения, които подкрепят декарбонизацията и позволяват по-добра ефективност на ресурсите, в съответствие с целта на АББ да стимулира по-устойчиво бъдеще чрез технологично лидерство.

DTN е глобална компания за данни, анализи и технологии. Неговите патентовани решения и експертен опит предоставят надеждна оперативна информация за организации със сложни вериги за доставки по целия свят. Достъпът до несравнимите, базирани в облак данни, приложения и прозрения, които DTN предлага, помагат на бизнеса да просперира, подобрявайки предоставянето на услуги и движението на стоки за много критични сектори на глобалната икономика. DTN е със седалище в Минеаполис, Миннесота и Утрехт, Холандия и оперира или има инвестиции в Северна и Южна Америка, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион с подкрепата на повече от 1200 служители по целия свят.

АББ е технологичен лидер в електроснабдяването, електрообзавеждането и автоматизацията, позволяващ по-устойчиво и ресурсно ефективно бъдеще. Решенията на компанията свързват инженерно ноу-хау и софтуер, за да оптимизират начина, по който нещата се произвеждат, преместват, захранват и управляват. Надграждайки над 140 години върхови постижения, ~105 000 служители на АББ са ангажирани с иновациите, които ускоряват индустриалната трансформация. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp