АББ отличена с най-висока оценка за прозрачност по отношение изменението на климата

АББ отличена с най-висока оценка за прозрачност по отношение изменението на климата

  • АББ получи признание за лидерство в корпоративната прозрачност и ефективност по отношение на изменението на климата от глобалната екологична организация с нестопанска цел CDP
  • Напълно съответваща с TCFD, CDP притежава най-голямата екологична база данни в света, а CDP резултатите се използват широко за насочване на инвестиции и вземане на решения за доставки в посока на нулева въглеродна, устойчива и издръжлива икономика
  • Доказателство за стриктния научно обоснован подход на АББ към целите за нулеви емисии в съответствие със стандарта Net-Zero на инициативата Science Based Targets (SBTi)

АББ получи признание за лидерство в корпоративната прозрачност и представяне по отношение на изменението на климата от глобалния екологичен проект с нестопанска цел Carbon Disclosure Project (CDP), осигурявайки си място в неговия годишен „Списък A“. Въз основа на данните, предоставени чрез анкета на CDP за изменение на климата за 2023 г., АББ е една от малкото компании, които са постигнали оценка ‘A’ - от над 21 000 компании, които са получили оценка. През 2023 г. над 740 финансови институции с активи над 136 трилиона щатски долара поискаха от компаниите да разкрият данни за въздействия върху околната среда, рисковете и възможностите чрез платформата на CDP. 

Анке Хампел, Групов ръководител устойчивост в АББ, каза: „АББ следва стриктен научно обоснован подход за нулеви емисии в съответствие със стандарта Net-Zero на инициативата Science Based Targets (SBTi). Включването в списъка A на CDP е важно признание за нашия подход към устойчивостта и нашия ангажимент за поставяне на амбициозни и значими цели за устойчивост.“

Компанията представи новите си цели на SBTi, с валидация очаквана през 2024 г. Те включват 1,5°C-ориентирани цели за Обхват 1 и 2, насочени към намаляване на емисиите на CO2e от 80 процента до 2030 г. и 100 процента до 2050 г. спрямо базовата линия от 2019 г. Въз основа на средната стойност за 12 месеца, към третото тримесечие на 2023 г., АББ постигна 72 процента намаление на емисиите на CO2e в Обхват 1 и 2 спрямо 2019 г. Последните данни ще бъдат публикувани на 23 февруари в пакета за годишния доклад на АББ за 2023 г.

Освен това компанията постави нови цели за емисиите на CO2e в Обхват 3, насочени към намаляване с 25 процента до 2030 г. и 90 процента до 2050 г. спрямо базовата линия за 2022 г. 

Следвайки най-новите указания на WBCSD за избягване на емисии, АББ също преустанови своята амбиция в тази област и има за цел да даде възможност на своите клиенти да избегнат 600 Mt CO2e  емисии чрез продукти, продадени от 2022 г. до 2030 г. АББ помогна на своите клиенти да избегнат 70 Mt CO2e през 2022 г. в индустрията, транспорта, сградите, центровете за данни и други.

Подробна и независима методология използва CDP за оценка на компаниите, разпределяйки точки от A до D- въз основа на обхвата на разкриване, осведоменост и управление на рисковете за околната среда и демонстрирането на най-добри практики в областта на екологичното лидерство, като поставяне на амбициозни и значими цели. Тези, които не разкриват или предоставят недостатъчна информация, се оценяват с F.

АББ е технологичен лидер в електроснабдяването, електрообзавеждането и автоматизацията, позволяващ по-устойчиво и ресурсно ефективно бъдеще. Решенията на компанията свързват инженерно ноу-хау и софтуер, за да оптимизират начина, по който нещата се произвеждат, преместват, захранват и управляват. Надграждайки над 140 години върхови постижения, ~105 000 служители на АББ са ангажирани с иновациите, които ускоряват индустриалната трансформация. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp