АББ Формула Е набира скорост за Сезон 6

Демонстрираме бъдещето на електрическата мобилност и интелигентните градове в световен мащаб

Тазседмичните предсезонни тестове на усъвършенстваните електрически състезателни коли, провеждащи се във Валенсия, Испания, отбелязват откриването на Сезон 6 на Шампионата ABB FIA Formula E. През третата си година като генерален спонсор, АББ ще демонстрира по състезателните писти в цял свят своите иновативни продукти и услуги, които проправят пътя за електрическата мобилност и интелигентните градове.

АББ пише бъдещето на електрическата мобилност и интелигентните градове
АББ пише бъдещето на електрическата мобилност и интелигентните градове

Поредицата от 14 надпревари започва с последователни състезания в Саудитска Арабия на 22-23 ноември и завършва в Лондон през юли 2020 г. Към местата на провеждане на състезанията са добавени две нови столици - Джакарта, Индонезия и Сеул, Южна Корея. В допълнение, част от 22-та отбора ще бъдат и емблематичните автомобилни производители “Порше” и “Мерцедес”.

АББ играе централна роля в цялата верига на стойността на електрическата мобилност. Тя се простира от широкия обхват роботи по монтажните линии до разпределението на енергия от възобновяеми източници. Освен това, АББ развива активна дейност и в областта на батерийните системи за съхранение на енергия, поддържани от дигитална платформа за нейното управление. И като цяло, в качеството си на пазарен лидер в бързите зарядни технологии, АББ е лидер в стимулирането на еволюцията на електрическата мобилност.

Например, АББ доставя високомощни бързи зарядни станции на постоянен ток, способни да осигурят достатъчно енергия за 100 км пробег само за 4 минути - чрез партньори като Electrify America, IONITY, Fastned и много други.

АББ вече предлага широк обхват от решения за управление на енергийната ефективност на сградите посредством най-различни продукти, които контролират съхранението, разпределението и управлението на енергията, чрез своето портфолио free@home. АББ е инсталирала около 5 милиона компоненти на решения за интелигентни домове, като например контролни панели, сензори и софтуер, в над 40 държави по цял свят.

Технология free@home на АББ
Технология free@home на АББ

В областта на транспорта АББ предлага решения от разпределение на мрежи до зарядни пунктове за автомобили, автобуси и камиони, както и за електроснабдяването и електрообзавеждането на кораби, железопътни линии, трамваи и кабинкови лифтове. С над 11 000 бързи зарядни устройства на постоянен ток, продадени в 76 държави по цял свят, АББ е технологичният лидер в областта си.

АББ ще продължи дейността си като официалния партньор по осигуряване на оборудване за зареждане на Jaguar I-PACE eTROPHY - серията поддържащи състезания на ABB Formula E. Зарядните станции Terra 53 DC на АББ захранват състезателните автомобили I-PACE SUV през целия състезателен уикенд.

За новини и снимки от пистите по време на изпитванията във Валенсия, последвайте @abbgroupnews в Twitter; АББ в LinkedIn; ‘abbgroup’ в Instagram и нашата Facebook страница.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е технологичен лидер, който задвижва дигиталната трансформация в индустрията. Продължавайки своята над 130-годишна история на иновации, АББ управлява четири ориентирани към клиентите, световни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и Дискретна автоматизация, поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с над 147 000 служители. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp