АББ и нейни служители даряват в подкрепа на Международния комитет на Червения кръст

АББ и нейни служители даряват в подкрепа на Международния комитет на Червения кръст

Като част от текущите мерки на компанията в подкрепа на усилията за облекчаване на ситуацията с COVID-19, АББ обединява усилията си с Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) – международна хуманитарна организация с произход Швейцария. Тя специализира в предоставянето на помощ в извънредни ситуации и е начело на борбата с пандемията в места на въоръжен конфликт и други ситуации на насилие. Тя е част от Движението на Червения кръст и Червения полумесец, което работи с общности по цял свят, за да подпомогне повишаването на готовността и устойчивостта от началото на епидемията на COVID-19.

АББ ще дари като начален принос 1 милион швейцарски франка за борбата на МКЧК с COVID-19. Освен това, АББ Груп ще отговори 1:1 на всички дарения от своите служители по света с равностойна допълнителна помощ. Средствата ще се използват за осигуряване на инфраструктура за здравни центрове, както и за закупуване на санитарни и жизненоважни продукти като сапун и маски.

„Като глобална компания, ние имаме отговорност да помогнем на обществото да премине през тази криза. С това действие подкрепяме някои от най-уязвимите хора на света, намиращи се в нестабилни общности,” каза изпълнителният директор на АББ Бьорн Розенгрен. „Също така, искаме сърдечно да благодарим на тези, които работят непрестанно на първа линия, борейки се с разпространението на пандемията.“

АББ вече има дълготрайни и доверени отношения с МКЧК, който в края на март стартира спешния си призив за 250 милиона швейцарски франка. Това е част от призива на Движението на Червения кръст и Червения полумесец за 800 милиона швейцарски франка в помощ на най-уязвимите хора по света.

Движението на Червения кръст и Червения полумесец е най-голямата хуманитарна организация на света. Нейните доброволци, базирани в различни общности, помагат на най-уязвимите хора по света, включително тези, които живеят в страни със здравни и социални системи с недостатъчно ресурси; хора, възстановяващи се от скорошни бедствия; мигранти и лица, принудително изселени от домовете си; хора в зоните на конфликти и такива, които са изправени пред продължително насилие; хора, живеещи в гета; задържани лица и хора, страдащи от социално-икономическото въздействие на COVID-19.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е технологичен лидер, който задвижва дигиталната трансформация в индустрията. Продължавайки своята над 130-годишна история на иновации, АББ управлява четири ориентирани към клиентите, световни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и Дискретна автоматизация, поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 144 000 служители. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp