АББ ще доставя технологията за зареждане на болидите от трето поколение, състезаващи се в световния шампионат FIA ABB Formula E

АББ ще доставя технологията за зареждане на болидите от трето поколение, състезаващи се в световния шампионат FIA ABB Formula E

АББ с гордост съобщава, че ще осигури технологията за зареждане на болидите от трето поколение в световния шампионат FIA ABB Formula E - първото световно състезание само с електромобили.

АББ е главният партньор на шампионата от сезон 4. Болидите от трето поколение ще се състезават през сезон 9 (2022-2023), като са проектирани да бъдат по-леки, по-бързи и по-енергийно ефективни.

Споразумението беше официално отбелязано днес чрез виртуално събитие между президента на АББ „Електроснабдяване и електрообзавеждане“, Тарак Мехта; Даниела Люцанин, отговорник в АББ за партньорството с Formula Е; Алехандро Агаг, основател и председател на Formula Е и Джейми Рейгъл, главен изпълнителен директор на Formula Е.

Заедно с инженери от управителния орган на автомобилните спортове FIA и Formula E, екипите на АББ „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ в момента работят по спецификациите и изискванията за разработване на иновативно и безопасно решение за зареждане на болидите от трето поколение чрез преносими зарядни станции, които могат да зареждат два болида едновременно.

С над 14 000 бързи зарядни устройства с постоянен ток, инсталирани в повече от 80 страни по света, АББ разполага с богата доказана технология и опит, които ще бъдат включени в тези зарядни устройства за болидите от трето поколение и адаптирани по специален начин, за да отговорят на конкретните нужди на състезателната среда.

„Шампионатът FIA АББ Formula E е повече от състезание - това е нашето изпитателно поле за иновативни технологии за електромобилност, придвижване на разработки към производствената линия на електрическите превозни средства, като в крайна сметка допринася за по-чиста среда за всички“, каза Мехта. „Ние сме много горди да бъдем свързани с Formula Е и решението на FIA за издигане на състезанията до статут на Световен шампионат през сезон 7 увеличава нарастващото въздействие на Formula Е.“

„Откакто АББ се присъедини като спонсориращ партньор към шампионата FIA Formula Е в сезон 4, те работиха в тясно сътрудничество с нас, за да разработят състезанията като доказателство за развитието на технологията от състезанията до пътя, което насърчава нашата основна цел да ускорим приемането на електромобилите, в противодействие на климатичните промени. С нетърпение очакваме да видим какво можем да постигнем заедно чрез дългосрочното си партньорство “, сподели Алехандро Агаг.

„Докато Formula Е надгражда първата успешна фаза на нашето партньорство с АББ, ние с удоволствие разширяваме отношенията си чрез по-дълбоко ниво на интеграция в Gen3. АББ ще предостави критична технология за зареждане, която ще подобри състезателния продукт и ще покаже потенциала на подобрените възможности за зареждане на електромобилите“, каза Рейгъл.

АББ се превърна в световен лидер в свързаните системи за бързо зареждане с постоянен ток за електрически превозни средства и чрез въздействащи проекти, като например Electrify America, IONITY, Fastned и много други, за които АББ доставя станции за високомощно бързо зареждане с постоянен ток. Те са и официален партньор на екипа на TAG Heuer Porsche във Formula Е.

Разширяващият се глобален обхват на шампионата FIA ABB Formula E демонстрира иновативната технология, която е от ключово значение за успеха на тази устойчива форма на автомобилен спорт, която се очаква да се завърне за шест състезания на летището в Tempelhof, Берлин, от 5 август.

Бе обявен и новият медиен сайт на АББ за Formula Е, който можете да намерите тук - https://new.abb.com/media/abbformulae. Този раздел включва разнообразно съдържание, подчертаващо как партньорството на АББ с Formula E и участието в шампионата FIA ABB Formula E помага за постигането на напредък в електрическата мобилност и пътя към по-добро и по-устойчиво бъдеще. Това е в допълнение към изображения, видеоклипове и информация от всичко, случващо се на E-Prix, на пистата и извън нея.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията нa обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 110 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

За шампионата на FIA ABB Formula E:

Шампионатът FIA ABB Formula E е най-оспорваната и най-конкурентна категория в автомобилния спорт, с непредвидими и вълнуващи електрически състезания в центъра на най-емблематичните градове в света.

Formula E е най-бързо развиващото се състезание в автомобилния спорт и се гордее с най-добрия списък участници, където известни производители и марки автомобили се борят за точки, класиране и за най-голямата награда, да бъдат шампиони.

Повече от просто състезание на писта, Formula Е също е доказателство и платформа с по-висока цел – изпитване на нови технологии, придвижване на разработки към производствената линия и пускане на повече електрически автомобили на пътя.

Използвайки спортното зрелище, шампионатът на FIA ABB Formula E изпраща могъщо съобщение за ускоряване на превключването към електричество, с цел да противодейства на климатичните промени и да се справи с пагубните ефекти от замърсяването на въздуха.

Следвайте Шампионата FIA АББ Formula E във  Facebook, Instagram, Twitter, TikTok и YouTube.
@FIAFormulaE #ABBFormulaE

www.FIAFormulaE.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp