ABB Formula E се завръща с шест състезания в Берлин

ABB Formula E се завръща с шест състезания в Берлин

  • Три двойки състезания ще се състоят на летище Темпелхоф, Берлин, приключвайки сезон 6 на шампионата FIA ABB Formula E
  • Технология на АББ води прогреса, за да помогне на Германия да изпълни своите цели за електрическа мобилност и устойчивост

Шампионатът FIA ABB Formula E се завръща следващата седмица в германската столица за шеста поредна година, за да завърши последните състезания за сезона.

Шестте състезания ще се проведат за девет дни - 5/6, 8/9, 12/13 август - като всяка двойка състезания ще използва различни конфигурации на пистата, за да предизвика пилотите да развият стратегия и да се запознаят с новото разположение за кратко време.

Берлинската писта се намира на летище Темпелхоф, на настилката, преди служила като въздушна порта към града. След прекратяване на експлоатацията за самолети през 2008 г., летище Темпелхоф, разположено на юг от центъра на града, е преобразувано като градски парк и място за провеждане на панаири и събития.

При възобновяването на сезон 6, Антонио Феликс да Коста е начело в класацията за пилоти - а неговият екип на DS Techeetah също води в отборното първенство - с малка преднина пред Мич Евънс от Panasonic Jaguar Racing.

Темпелхоф ще бъде домакин и на последните седем кръга от Jaguar I-PACE eTROPHY, в което АББ е официален партньор, осигуряващ зареждането. Въпреки че поддържащата серия трябва да приключи след този сезон, изводите, получени чрез това партньорство и предизвикателствата в подкрепянето на глобална състезателна серия, съчетана с богатия опит в зареждането, който АББ има в целия свят, ще бъдат включени в зарядните устройства, които АББ ще доставя за болидите от трето поколение (Gen3) от сезон 9 на Шампионата FIA ABB Formula E.

АББ работи за напредъка на електрическата мобилност и устойчивостта в Германия, за да подпомогне целите на страната в тези области. Правителството се стреми към намаляване на емисиите на парникови газове с 55% до 2030 г. в сравнение с нивата от 1990 г. като дотогава по немските пътища трябва да има от седем до десет милиона електрически превозни средства. То също така цели директна забрана на продажбата на автомобили с горивни двигатели до 2050 г.

Като световен лидер в предоставянето на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства, от решения за електрически автомобили и автобуси до кораби и влакове, АББ непрекъснато укрепва водещата си позиция в тази област, особено в Германия, където АББ се радва на тясно партньорство с известната автомобилна индустрия на страната. Това включва изключително партньорство с Porsche, което АББ сключи по-рано тази година, за съвместно насърчаване на електрическата мобилност, като стана официален партньор на екипа на TAG Heuer Porsche във Формула Е. АББ също така предостави и монтира системи за високомощно зареждане в депа (HVC) и електрическа инфраструктура за първото изцяло електрическо депо за автобуси в Германия, след като си партнира с немския оператор на обществен транспорт Hamburger Hochbahn AG.

Тарак Мехта, президент на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на АББ, каза: „Берлинската E-Prix предлага платформа за демонстриране на технологията за електрическа мобилност, която подчертава дългогодишната роля на АББ като движещ партньор в целите на Германия за постигане на устойчивост. Гордеем се, че работим директно с производителите на и извън пътя, като същевременно продължаваме да подобряваме широкото наличие на надеждна и високоефективна зарядна инфраструктура, която е ключова за постигането на напредък в Германия.“

Заводът на АББ в Люденшайд, Германия е първият производствен обект на компанията с неутрален CO2 отпечатък
Заводът на АББ в Люденшайд, Германия е първият производствен обект на компанията с неутрален CO2 отпечатък

Германия също така е дом на първия производствен обект на АББ с неутрален CO2 отпечатък в Люденшайд. Тук, благодарение на пионерския проект „Мисия до нула“ на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на АББ, комбинация от слънчева енергия, интелигентно управление на енергията и високоефективна инсталация за когенерация доставят достатъчно енергия за захранване на цялата фабрика, като в същото време спестяват около 630 тона CO2 емисии годишно.

От основаването си през 1900 г. АББ Германия се превръща в една от водещите технологични компании в страната с 8 500 служители на повече от 30 обекта. Работи в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзвеждане, индустриална автоматизация и роботика, задвижвания и двигатели. Също така активно допринася за формирането на модерното бъдеще на Германия с цялостното дигитално решение ABB Ability™. Германия е третият по големина пазар на АББ на база приходи.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията нa обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 110 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp