Поемаме към електрическото бъдеще

На Световния ден на електромобила - 9 септември, шофьори от над 60 държави поеха ангажимент за преминаване към електрическо превозно средство

Онлайн кампанията за обещание, стартирана от АББ и Green.TV като част от Световния ден на електромобила, насърчава шофьорите да признаят решаващата роля, която електромобилите могат да играят за напредъка на устойчивата мобилност, поемайки ангажимент, че следващата кола, която карат, ще бъде електрическа.

Досегашните резултати вече показват кои държави са на водещо място, когато става въпрос за предприемане на действия. В момента Великобритания е начело с 29% от регистрираните. По петите ѝ са Индия (13 %) и Съединените американски щати с 11 %.

Партньорството на АББ със Световния ден на електромобила допълва съществуващото спонсориращо партньорство в шампионата на Шампионата на ФИА АББ Формула Е - първата изцяло електрическа автомобилна световна състезателна серия. АББ Формула Е съществува, за да стимулира напредъка в електрическата мобилност чрез ускоряване на техническите иновации в конкурентна среда.

Тарак Мехта, президент на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ, коментира: „Днешната дата отбелязва важен етап в историята на електрическата мобилност с първия в света ден на електромобила. Като главен партньор, АББ се радва да види толкова много хора от цял свят да предприемат положителни действия, подписвайки обещанието.

„Ние в АББ се ангажираме да вдъхновяваме шофьорите към устойчиво електрическо бъдеще. Ето защо, започнахме пилотна програма за преминаване към електрически служебни автомобили в АББ, която стартира във Великобритания и скоро ще продължи с други страни, включително Нидерландия.”

Световният ден на електромобила привлече много партньори и лидери в бранша в честването на напредъка в електрическата мобилност и ускоряване на усилията за изграждане на по-голяма приемственост на електромобилите. Онлайн събитието осигури виртуални семинари по важни теми, включително пускането на пазара на електрически превозни средства. Чрез социалните мрежи и Worldevday.org, събитието предоставя полезен център за ресурси за електрическа мобилност и информация за шофирането в електрическото бъдеще.

Аде Томас, основател на Green.TV, заяви: „Бързият преход към електрическа, устойчива мобилност никога не е бил по-наложителен. Със Световния ден на електромобила се надяваме, че сме помогнали за енергизирането и подчертаването на необходимостта от декарбонизация на транспорта и насърчаваме всички да гледат на електричеството като начин за продължаване на изграждането на просперитет, осигуряване на достъпност и постигане на устойчив начин на живот.”

Като световен лидер в електрическата мобилност, АББ се ангажира да стимулира иновациите в сектора, като подкрепя по-разширеното приемане на електрически превозни средства. АББ има ненадминат опит в електроснабдяването и електрообзавеждането с продадени повече от 14 000 DC бързи зарядни устройства в над 80 страни. Наскоро АББ получи наградата Глобален лидер в електрическата мобилност за 2019 г., за ролята си в подкрепа на международното приемане на решения за устойчив транспорт.

Все още има време да направите своето обещание. Просто посетете: www.worldevday.org/ev-pledge. Кампанията ще бъде активна и на самия Световен ден на електромобила чрез глобалната мрежа от партньори и поддръжници на събитието, с допълнителни актуализации за регистрациите, които предстоят.

Забележка за редакторите:

10-те държави с най-висок процент на регистриране до момента като част от кампанията за обещание за Световния ден на електромобила включват:

Място

Държава

% от общия брой регистрации

1

Великобритания

29%

2

Индия

13%

3

САЩ

11%

4

Финландия

6%

Споделено 5

Канада

4%


Швеция

4%

Споделено 7

Германия

3%


Австралия

3%

Споделено 9

Нова Зеландия

2%


Италия

2%

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 110 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp