АББ подкрепя усилията за възстановяването на критична инфраструктура в Бейрут

АББ подкрепя усилията за възстановяването на критична инфраструктура в Бейрут

След опустошителната експлозия в пристанището на Бейрут, Ливан, през август 2020 г., при която загинаха хора и бяха засегнати много жизненоважни услуги, усилията за възстановяване се ускориха с помощта на АББ, която дарява продукти и решения за осигуряване на енергийната инфраструктура.

Основните болници и едно училище в Бейрут ще получат продукти и решения от АББ за ускоряване на усилията за възстановяване, докато градът възстановява гражданското си общество.

Майк Мустафа, ръководител на „Глобални пазари“ за бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на АББ, заяви: „Като компания, която подкрепя изграждането на безопасни и устойчиви общности в държавите, в които оперираме, нашето задължение е да предоставим ефективна подкрепа, за да помогнем за възстановяването на инфраструктурата в Бейрут, осигурявайки надеждно захранване за тези критични услуги.“

В сътрудничество с местния партньор на АББ, Харб Електрик, даренията на продукти ще включват UPS (система за непрекъсваемо захранване) за всяка болница, заедно с различни интелигентни енергийни съоръжения и решения за електроразпределение.

Дарените UPS-и и умните енергийни компоненти ще бъдат предоставени като холистично решение от АББ, за да подготвят електрическата и захранващата инфраструктура на болниците в случай на прекъсвания и аварии за бъдещето.

Инфраструктурата ще захранва и всички критични товари от операционни зали и кабинети с чувствително оборудване, като рентгенови апарати, Ядрено-магнитен резонанс и респиратори.

Сестра Николас Акики от Болница Розари Систърс каза: „Нашата болница беше силно засегната от експлозията поради непосредствената си близост до пристанището. Претърпяхме значителни повреди в структурата и оборудването и това означаваше, че вече не можем да работим във всичките си медицински и административни отделения, нито да лекуваме пациенти.

Много сме благодарни за вашата голяма щедрост. Вашата подкрепа ще ни помогне да продължим мисията си чрез възстановяване на нашата болница, която ще се издигне отново и ще служи на нашата общност.“

Болница Розари Систърс има 200 легла, които щом бъдат възстановени, ще осигурят така нужните медицински грижи на общността.

Дарения на електрическо оборудване и системи от АББ ще получат и Ливанската болница Гетауи - UMC и Карантинната правителствена болница, които продължават да се грижат за болните и ранените въпреки претърпените структурни щети.

"Нашата болница също беше силно засегната от експлозията“ каза Карен Сакр, Изпълнителен директор на Карантинната правителствена болница. „Ангажиментът на АББ да подготви за бъдещето много от нашите операционни, кабинети, оборудване и зони за служители с надеждно захранване и устойчива електрическа система ще ни позволи да продължим да реконструираме ключови части на болницата и да продължим да предоставяме първокласни и достъпни грижи за пациентите."

Много от компонентите ще бъдат използвани и в училище, за да заменят остарялата електрическа инфраструктура, която беше почти напълно унищожена при взрива. Умните захранващи и разпределителни компоненти на АББ ще гарантират безопасността на електрическото захранване от източник до превключвател, осигурявайки сигурна и комфортна среда за учениците и преподавателите навреме за следващата учебна година.

Родолф Аббуд, директор на училище Collège du Sacré-Coeur каза: „Работим усилено в наши дни, за да можем да възстановим най-важните части на Collège du Sacré-Coeur за началото на новата учебна година. Дарението на АББ ще ни бъде от голяма полза за постигането на две основни цели: възстановяване на училището и стартиране на новата ни програма за дистанционно обучение, за да можем да започнем учебната 2020-2021 година навреме.”

Няколко обществени сгради, включително 159 училища и няколко болници, бяха повредени или унищожени при взрива, който се случи на 4 август. Повече от 6500 души бяха ранени, а домовете на 300 000 души бяха повредени или унищожени.

Хюсеин Харб, Изпълнителен директор на Харб Електрик, обясни: „Ливанското здравеопазване има голяма нужда от тези болници за борба с пандемията. Тази страхотна инициатива ще помогне на болниците да се възстановят и възобновят дейността си и да изиграят така необходимата им роля в подпомагането на местните общности, лекуването на хората и спасяването на човешки животи. Горди сме, че сме партньор на АББ, особено по време на нужда, когато компанията поема инициатива и се грижи за общностите. "

АББ приема грижите и сътрудничеството като основни ценности своята култура. В общностите по света АББ укрепва дългогодишния си ангажимент за ангажиране на общностите, като предоставя ефективна подкрепа за инициативи за изграждане на общността. Този подход, заедно с местни партньори, позволи на компанията да подкрепи усилията за възстановяване в Бейрут адекватно и навреме.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 110 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp