АББ ще осигури захранване за производител на 5G мобилни устройства

АББ ще осигури захранване за производител на 5G мобилни устройства

Дигиталните системи за управление на енергията и захранването на АББ ще гарантират надеждна работа и ще подобрят енергийната ефективност и устойчивост на производствения обект на OPPO, един от най-големите производители на мобилни устройства в света и растящ глобален играч в 5G пазара в Китай.

Повече от 5 милиарда души по света вече използват мобилен телефон - и това число се увеличава. От своя страна, смартфоните и другите мобилни устройства стават все по-усъвършенствани и мощни. Един от двигателите на това технологично развитие е OPPO.

В своя основен нов технологичен парк в Чунцин, Китай, дигиталните системи за управление на енергията и захранването на АББ гарантират, че OPPO ще се възползва от предимствата на интелигентно и надеждно захранване.

Огромният Интелигентен и екологичен технологичен парк на OPPO в Чунцин, разположен на площ 102 хектара се очаква се да бъде завършен през 2024 г. и ще бъде най-голямата производствена база на OPPO в Южен Китай. След като бъде завършен, ще произвежда 100 милиона смарт устройства годишно. Кампусът ще служи като важна производствена база и логистичен център, в който се помещават интелигентно производство, автоматизирано складиране и софтуер, както и научноизследователска и развойна дейност за хардуера.

Представян като смарт тех парк “всичко в едно”, производството в обекта се очаква да надхвърли над 30 милиарда RMB (4,5 млрд. щ. долара) годишно като стойност и да създаде десетки хиляди работни места. Кампусът ще подкрепи амбицията на OPPO да изгради гама от интелигентни продукти и услуги около смартфоните и да води индустриалното развитие в ерата на 5G +.

Финансовите подробности за договора не са оповестени, но Технологичният парк използва базираната в облака система за управление на разпределението на енергията ABB Ability™ (EDCS)*, за да наблюдава, управлява и поддържа своята система за разпределение на енергия. Интелигентното решение за управление iVD4® на АББ гарантира стабилно захранване със средно напрежение. Решенията на АББ позволяват на ръководството на обекта да следи в реално време работното състояние на енергийното оборудване, като всички сигнали се предават автоматично на работните екипи и екипите по поддръжката.

В резултат на това непрекъснатостта на захранването е по-висока, а разходите за управление са по-ниски, с до 20% спестяване на енергия и до 30% спестяване на оперативни разходи с използването на решението ABB Ability™. Поддръжката на енергийното оборудване е планирана по-интелигентно, а системата за разпределение на енергията е по-безопасна и по-надеждна. Предварително планираната поддръжка на АББ, управлявана от изкуствен интелект, също оптимизира операциите по поддръжка, като същевременно намалява прекъсванията на електрозахранването.

Доставките на мобилни телефони от Китай възлизат на 308 милиона броя през 2020 г. по данни от Китайката академия за информационни и комуникационни технологии (CAICT).

Джеймс Жао, ръководител на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на АББ в Китай, каза: „Вълнуваме се, че работим с OPPO и нашите решения ще бъдат част от най-съвременния Технологичен парк в Чунцин. АББ работи с водещите световни производители, за да гарантира, че разпределението и управлението на енергията в техните съоръжения отговаря на денонощните изисквания на дейността им. Нашите дигитални решения взаимодействат ефективно с други системи за управление на заводите, позволявайки на клиентите да подобрят производителността, енергийната ефективност и устойчивостта."

През годините АББ предостави на OPPO водещи решения в областта на роботиката и спомага за подобряване на нивото на автоматизация на производствените линии за мобилни телефони.

* Двете актуални и добре познати решения за управление на енергията и активите ABB Ability™ Electrical Distribution Control System (EDCS) и ABB Ability™ Asset Health for Electrical systems - MyRemoteCare непрекъснато се разработват и мигрират в единен потребителски интерфейс. АББ „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ отбелязва еволюцията с новия ABB Ability™ Energy and Asset Manager.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp