АББ и Millennium Technology Prize с партньорство за иновации за устойчиво бъдеще

АББ и Millennium Technology Prize с партньорство за иновации за устойчиво бъдеще

Компанията стартира ново партньорство с Millennium Technology Prize, глобална технологична награда, за да подчертае решаващата роля на науката, иновациите и технологиите за благосъстоянието и устойчивостта на обществата и околната среда.

От 2004 г. насам наградата на Millennium Technology Prize се присъжда за технологични иновации, които са в полза на милиони хора по света. Наградата е 1 милион евро - една от най-големите по рода си в света, и се присъжда всяка втора година от независимата фондация Технологична академия Финландия.

Наградата за 2020 г. ще бъде присъдена на 18 май 2021 г. и може да бъде гледана онлайн на https://millenniuminnovationforum.fi/en. Сред предишните победители са сър Тимъти Джон Бърнърс-Лий, английски учен в областта на компютърните науки, известен най-вече като изобретателят на World Wide Web, японецът Шуджи Накамура за сини и бели LED светлини и швейцарецът Майкъл Гретцел за чувствителни към багрила слънчеви клетки.

„АББ има същата цел като Millennium Technology Prize. И двете организации искаме да надскочим границите на технологиите и споделяме убеждението, че с науката, иновациите и технологиите можем да се справим с проблемите, които ни предстоят, и да създадем по-проспериращо и устойчиво бъдеще “, каза Бьорн Розенгрен, главен изпълнителен директор на АББ.

„Ние сме много горди от партньорството с АББ и че заедно можем да изградим информираност за нововъведения и за иноватори, които напредват в устойчивите технологии“, каза Марку Елиля, главен изпълнителен директор на Технологична академия Финландия.

Като част от ангажимента си за иновации, АББ инвестира значително в научноизследователска и развойна дейност (R&D), а през 2020 г. компанията увеличи разходите за R&D и дигитални технологии до 4,8% от приходите на Групата, което съответства на около 1,3 млрд. долара. В компанията работят около 7000 R&D инженери в световен мащаб, от които над 60 процента са фокусирани върху разработването и дигитализацията на софтуер.

В допълнение, компанията продължава да си партнира с над 100 водещи университети по света. Сред тях АББ работи с Карнеги Мелън и Станфордския университет в САЩ, Университета на Британска Колумбия в Канада, Имперския колеж във Великобритания, Индийския технологичен институт, Китайския университет Tsing Hua, шведския Кралски технологичен институт и ETH Цюрих в Швейцария.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp