АББ и AWS управляват производителността на електрическия автопарк

АББ и AWS управляват производителността на електрическия автопарк

  • АББ разширява своето предложение за управление на електрически автопаркове с пускането на новото решение „PANION Electric Vehicle Charge Planning“
  • За управление в реално време на електрически автопаркове и зарядна инфраструктура
  • Улесняване наблюдението на потреблението на енергия и графика за зареждане

Предприятието на АББ за дигитална електрическа мобилност, PANION, и Amazon Web Services (AWS) стартират тестовата фаза на първото си съвместно разработено облачно решение „PANION EV Charge Planning“. Създадено за управление в реално време на автопаркове от електрически превозни средства и инфраструктура за зареждане, решението улеснява операторите в усилията им да наблюдават потреблението на енергия и да планират зареждането на техните автопаркове.

С броя на електрическите автомобили, автобусите, микробусите и камионите по пътищата, които се очаква да достигнат 145 милиона в световен мащаб до 2030 г., натискът за подобряване на глобалната инфраструктура за зареждане1 се увеличава. В отговор АББ разработва техническа инфраструктура, за да предложи решение тип „platform as a service“ (PaaS). Това осигурява гъвкава база както за PANION EV Charge Planning, така и за други софтуерни решения за операторите на автопаркове.

„Преходът към електрически автопаркове все още поставя операторите пред редица нови предизвикателства“, казва Маркус Крьогер, основател и главен изпълнителен директор на PANION. „Нашата мисия е да подкрепим тази трансформация с иновативни решения. Работейки с AWS и използвайки опита на нашата водеща на пазара компания, АББ, днес представяме „PANION EV Charge Planning“. Това модулно софтуерно решение помага на мениджърите на автопаркове да направят своя електропарк възможно най-надежден, рентабилен и спестяващ време.”

През март 2021 г. АББ и AWS обявиха сътрудничеството си, фокусирано върху електрическите автопаркове. Новото решение „PANION EV Charge Planning“ съчетава опита на АББ в управлението на енергията, технологиите за зареждане и решенията за електрическа мобилност с опита на Amazon Web Service за разработки в облачно пространство. Софтуерът от други трети страни често предлага само ограничена функционалност на операторите на автопаркове и не осигурява достатъчна гъвкавост по отношение на различните модели превозни средства и зарядни станции. Тази нова алтернатива осигурява мащабируемо, сигурно и лесно адаптивно софтуерно решение, комбинирано с лесен за управление хардуер, за да направи управлението на автопарка по-ефективно и да увеличи надеждността.

„Надеждността и ефективността на електрическите автопаркове са неразделна част от постигането на устойчиво бъдеще“, каза Джон Алън, директор на автомобилните професионални услуги в Amazon Web Services. „Заедно АББ, PANION и AWS правят възможността за електрическо бъдещето осезаема. Ще продължим да правим иновации, за да помогнем на тази визия да се разгърне успешно и да осигурим преход към по-ниски емисии."

Новата бета версия „PANION EV Charge Planning“ ще интегрира няколко уникални функции, които имат за цел да създадат решение тип „всичко в едно“ за операторите на автопаркове, при пълния си старт през 2022 г.

Основните предимства включват функцията „Алгоритъм за планиране на зареждането“, която помага за намаляване на оперативните и енергийните разходи, като същевременно гарантира непрекъснатост на бизнеса. Функцията „Управление на зарядната станция“ позволява на платформата да се свързва и да комуникира със зарядните станции, за да планира, изпълнява и адаптира сесии за зареждане. Това се допълва от функцията „Управление на активите на превозното средство“, предоставяща на системата всички съответни телеметрични данни в реално време, и модул „Обработка на грешки и управление на задачи“ за задействане на стъпки за справяне с непланирани събития и грешки в операциите по зареждане, които се нуждаят от човешка намеса на място, навреме.

Франк Мулон, президент на дивизията за електрическа мобилност на АББ, каза: „За краткото време, откакто започнахме сътрудничеството си с AWS, постигнахме голям напредък. Радваме се да влезем в тестовата фаза с нашия първи продукт. Благодарение на опита на AWS в разработката на софтуер и тяхното лидерство в облачните технологии, ние можем да предложим едно независимо от хардуера интелигентно решение, което улеснява операторите да управляват своите електрически автопаркове. Това ще осигури постоянен поток от иновативни и сигурни услуги, които ще продължат да се развиват, докато работим в партньорство с нашите клиенти."

1https://www.iea.org/reports/global-ev-outlook-2021

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Относно PANION

PANION е корпоративен стартъп на водещата технологична компания АББ с фокус върху интелигентното, облачно базирано управление на електрически автопаркове. Базираната в Берлин компания е основана на убеждението, че иновативната и устойчива мобилност и транспортни решения са ключът към чистото и зелено бъдеще.

Работейки в тясно сътрудничество с АББ и партньори като Amazon Web Services (AWS), компания на Amazon.com, Inc., тя разработва решения, които интегрират предимствата на облака в областта на електромобилността и в крайна сметка позволяват прехода към бъдеще с по-ниски емисии. www.panion.org

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp