АББ доставя основното решение за разпределение, както и роботизирани технологии за новия Интелигентен технологичен център на Wärtsilä във Финландия

АББ доставя основното решение за разпределение, както и роботизирани технологии за новия Интелигентен технологичен център на Wärtsilä във Финландия

АББ доставя основното решение за разпределение на електроенергия със защитни релета, както и роботизирани технологии за центъра за научни изследвания, разработване на продукти и производство в Интелигентния технологичен център на технологичната компания Wärtsilä, който е в процес на завършване в град Вааса, Финландия.

Wärtsilä е световен лидер в интелигентните технологии и решенията за цялостен жизнен цикъл за морските и енергийните пазари. Като технологичен партньор на Wärtsilä, АББ осигурява надеждност, висока енергийна ефективност, устойчиви решения и автоматизирани производствени процеси в технологичния център.

АББ Финландия достави и инсталира главното решение за разпределение на електроенергия с КРУ и защитни релета, както и роботизирани решения с партньорите на АББ в роботиката. АББ също така отговаря за услугите по внедряване на цялата система.

„Вълнуваме се да предоставим нашия финландски технологичен опит от най-високо ниво в модерния център за научни изследвания, разработване на продукти и производство на Wärtsilä във Вааса. Основното решение за разпределение на електроенергия със защитни релета позволява безопасно, устойчиво и енергийно ефективно разпределение и употреба на електроенергията в центъра,“ обясни мениджър „Продажби“ на АББ, Мика Нуминен.

Управлението, проектирането и изпълнението на проекта за разпределение на електроенергията се управлява от местната дивизия „Енергийна индустрия“ на АББ във Вааса, така че поддръжката е наблизо, когато възникне нужда. Също така, съоръжението използва множество роботи на АББ за автоматизиране на производството на Wärtsilä. Приложенията за взискателни производствени процеси са проектирани и внедрени с партньорите на АББ в роботиката.

Нови решения за сътрудничество

Новият технологичен център на Wärtsilä е екосистема, в която компании, организации, стартъпи и университети могат да се срещат, да обменят опит и да създават нови интелигентни решения за морския транспорт и енергийната индустрия.

АББ и Wärtsilä си сътрудничат от десетилетия в решенията за разпределение на електроенергия и за автоматизация в електроцентрали и морски транспорт.

„Нашият дългогодишен опит намира добро приложение в новия технологичен център, където използваме решения от няколко области на бизнеса за насърчаване на безопасна и ефективна работна среда. В допълнение, можем да използваме Интелигентния технологичен център и неговите възможности за сътрудничество, за да създадем нови енергийни решения и решения за автоматизация за Wärtsilä или други клиенти“, добавя Нуминен.

„Много сме доволни, че АББ е в нашата партньорска мрежа и можем да задълбочим сътрудничеството си още повече. Избрахме за технологични партньори на Интелигентния технологичен център играчи, които могат да донесат в нашия технологичен център най-добрите налични продукти и решения. Същевременно, ние създаваме взаимноизгодна гъвкава екосистема за разработване и внедряване на решения за морската и енергийната индустрия“, казва Веса Риихимяки, директор „Управление на доставки“, Wärtsilä.

  • (1/3 ) АББ доставя основното решение за разпределение на електроенергия и роботизирани технологии за центъра за научни изследвания, разработване на продукти и производство в интелигентния технологичен център на технологичната компания Wärtsilä, който е в процес на завършване във Вааса тази година. Снимка: Wärtsilä.
  • (2/3) UniGear на ABBсъс защитни релета Relion® REX640 е част от основното решение за разпределение на електроенергия, предоставено от АББ, което позволява безопасно, устойчиво и енергийно ефективно снабдяване и използване на електроенергия.
  • (3/3) Различни видове роботи на АББ автоматизират производството на Wärtsilä в Интелигентния технологичен център. Роботът с голям полезен товар IRB 8700 е най-бързият в своя клас размер, а капацитетът му е до 1000 кг.

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp