АББ България отправя предизвикателство към студенти за подобряване енергийната ефективност в промишлените предприятия

АББ България отправя предизвикателство към студенти за подобряване енергийната ефективност в промишлените предприятия

Предизвикателството GREEN насърчава младите хора да задълбочат своите познания за енергийната ефективност и да предложат иновативни решения за подобряването ѝ в индустрията.

С поглед към изграждането на едно по-интелигентно, по-безопасно и по-устойчиво бъдеще, АББ отправя предизвикателство към студентите, наречено GREEN – Generatе Resolutions for Energy Efficiency and Neutrality. Тази инициатива ще даде възможност на студенти да създадат проекти, които подпомагат постигането на енергийна ефективност в промишлени обекти, които са сред най-големите консуматори на енергия.

center

Предизвикателството ще продължи една седмица между 8-15 април, малко преди Деня на Земята. През този период студенти от цялата страна ще имат възможността да работят по своите проекти, индивидуално или като част от екип до четирима души. Техните проекти могат да представляват софтуерна система, приложение, уебсайт, визионерска презентация и др.

Участниците в предизвикателството ще разполагат с ресурси от АББ, за да направят необходимото за тях проучване. Студентите също така ще получат достъп до отворен API на системата ABB Ability Energy and Asset Manager, чрез която ще могат да прочитат примерни данни за потребление на енергия и по желание да ги интегрират в собствения си проект.

Екипите ще могат да се свързват с технически специалисти от АББ през цялата седмица, ако имат нужда от помощ във фазата на проучване и разработка на техния проект. В края на седмицата екипите ще представят своите проекти пред експертно жури от АББ, което ще определи победителя по следните критерии: иновативност, креативност, задълбоченост в проблема, ниво на сложност и изпълнимост. Бонус точки ще бъдат давани и за използването на АББ технология в проекта.

Победителят в предизвикателството ще получи парична награда от 2000 лв., която ще може да използва за своето академично и професионално развитие. Всички участници ще получат и възможността да обменят ценни идеи с колеги от други университети и специалности, както и с експерти в бранша, за да разширят знанията си и да създадат ценна мрежа от нови контакти. Те също така ще имат възможността да кандидатстват за летен стаж в АББ България и да започнат професионалната си кариера.

Ако Вие сте студент с интересни идеи, който търси възможности да ги сподели с опитни професионалисти и да чуе честната им обратна връзка, кандидатствайте сега за предизвикателството GREEN и получете шанса да спечелите страхотна награда!

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp